İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’deki Ermeni cemaatlerinin 2 milyon TL kavgası

26 taşınmazı bulunan ve aylık kira geliri 2 milyon lirayı bulan Üç Horon Kilisesi Vakfı, Ermeni cemaatini ikiye böldü… Türkiye Gazetesi’nden Melik Duvaklı’nın haberine göre; Ermeni Cemaati’nde, aylık 2 milyon TL kira gelirine sahip olan Üç Horon Kilisesi Vakfı etrafında süren tartışmalar durulmuyor. Ermeni Cemaati’ndeki pek çok grup, Tokatlıyan İş Hanı ile Nevizade ve Balık pazarında 26 taşınmazı elinde bulunduran vakfın yönetimini ele geçirmeye çalışıyor. Üç Horon Kilisesi Vakfı’nın mevcut yönetimi ise buna direniyor. (Vay Kez Kağak… HYETERT)

***
26 taşınmazı bulunan ve aylık kira geliri 2 milyon lirayı bulan Üç Horon Kilisesi Vakfı, Ermeni cemaatini ikiye böldü.
Hrant Dink’in gazetesi AGOS, Beyoğlu Ermenilerince yönetilen vakıf için “Yalancılar” başlığını attı.
Türkiye Gazetesi’nden Melik Duvaklı’nın haberine göre; Ermeni Cemaati’nde, aylık 2 milyon TL kira gelirine sahip olan Üç Horon Kilisesi Vakfı etrafında süren tartışmalar durulmuyor. Ermeni Cemaati’ndeki pek çok grup, Tokatlıyan İş Hanı ile Nevizade ve Balık pazarında 26 taşınmazı elinde bulunduran vakfın yönetimini ele geçirmeye çalışıyor. Üç Horon Kilisesi Vakfı’nın mevcut yönetimi ise buna direniyor. Bu amaçla da seçimlerde sadece Beyoğlu’nda yaşayan 593 Gregoryan Ermeni Cemaati üyesinin oy kullanabileceğini savunuyor. Oysa Patrik seçimlerinde oy hakkı bulunan 25 bin Ermeni bulunuyor. Diğer Ermeni grup ve vakıflar da Üç Horon Kilisesi Vakfı yönetiminin seçimlerine katılmak için bastırıyor.
TARTIŞMALARA AGOS GAZETESİ DE KATILDI
(Kambersiz düğün olur mu? HYETERT)
Alevlenen tartışma Ermeni Cemaati’nin yayın organı Agos Gazetesi’nin manşetine kadar taşındı. Önceki gün yayımlanan son sayısında, “Beyoğlu yalana sarıldı” manşetiyle çıkan gazete, vakıf yönetimi seçimlerinin sadece Beyoğlu’nda yaşayan Gregoryan Ermenileri ile sınırlı tutulamayacağını savundu. Üç Horon Kilisesi Vakfı yöneticilerinden Simon Çekem’in “Vakıf emin ellerde” sözlerini eleştiren gazete, şu ifadeleri kullandı: “Madem öyle, gelir kaynakları en güçlü Ermeni vakfı olan Üç Horon, önceki yıllarda sürekli kâr açıklarken, 2011’de neden 118 bin TL zarar açıkladı? Bir hukuk adamı olarak Simon Çekem diyor ki, ‘Vakıf seçimlerini il geneline açmıyoruz; çünkü yasal mevzuat buna izin vermiyor…’ Oysa mevcut Vakıflar Yönetmeliğine göre, seçimler yönetim kurulunun vereceği bir dilekçeyle İstanbul geneline açılabiliyor.”
SEÇİMLER DAHA ÖNCE DE MAHKEMEYE TAŞINMIŞTI
Üç Horon Kilisesi Vakfı yönetim kurulu seçimleri daha önce mahkeme salonlarına dahi taşındı. 2009 yılından beri seçimler iki defa iptal edildi.       

Yorumlar kapatıldı.