İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mihran Kambarizoğlu “Bırakın beni Müslüman olacağım!”

Arda Uskan

Mihran Kamberizoğlu isimli Ermeni vatandaşımız bunu böyle ifade etmese de din değiştireceğini kesin bir dille söylüyor. Peki kimden istiyor bunu? Şaşıracaksınız ama araştırmacı yazar Aytunç Altındal’dan!…Zaman harekete geçme zamanıdır. Zaman üzüntülü ve kırgın Mihran kardeşimizin gönlünü alma zamanıdır. Çünkü kendisi de bu günlerde İslam alemine geçme niyetindedir. Hatta bunu araştırmacı yazar Aytunç Altındal’dan istemiş, “Şu anda kelime-i şehadet getirmek istiyorum hocam” demiştir. Ama Altındal’ın “Evladım ben imam değilim, hem bu şekil olmaz” demesi üzerine bir süreliğine vazgeçmiştir.Not; Duyduğuma göre olay, tv8’in kurt gazetecisi Münir Koçarslan’ın da gündeminde. Yakında Haberaktif’te sevgili Mihran Bey’in, bir imam huzurunda Müslüman olduğunu izlersem şaşırmayacağım. (Mihran Bey, Arda Uskan’ın söylediklerinin doğru olmadığını, A. Altındal denen adamla(!) karşılaşmadığını ve kendisinin zaten daha önce Müslüman olduğunu açıkladı. Yorumları okuyabilirsiniz. Anlayan sivir sinek saz… HYETRT)

***
Mihran Kamberizoğlu isimli Ermeni vatandaşımız bunu böyle ifade etmese de din değiştireceğini kesin bir dille söylüyor. Peki kimden istiyor bunu? Şaşıracaksınız ama araştırmacı yazar Aytunç Altındal’dan!
Ama önce olayı hatırlayalım; Geçtiğimiz hafta, rahmetli babası Harutyun Kamberizoğlu -namı diğer Artin Usta- ile birlikte manşetlerdeydi Mihran kardeşimiz biliyorsunuz. 88 yaşındaki Artin usta hastalanınca ilk Ermeni Hastanesi’ne başvurmuştu. Hastane fazla para istenince de Harutyun Bey, Darülacizeye yatırılmıştı.
Burada da vefat etmişti zaten.
Olan da bundan sonra olmuştu. Önce kilise 8 bin TL ödemeleri halinde cenazeyi defnedeceklerini, yoksa alıp ne yaparlarsa yapacaklarını belirtmişti. Daha sonra da Müslüman gibi gömülmüştü Artin usta. Tabii ki yakınlarına tek kuruş harcatılmadan.
Bu arada şöyle bir gerçek çıkmıştı ortaya; Kiliseye göre, “Türk devleti Lozan’ı yok farz edip, kendilerine bu güne kadar ödenek ayırmamıştı!” yani Mihran kardeşimize böyle cevap verilmişti. “Lozan Antlaşmasına göre Ermeni vatandaşlarımıza ölümleri halinde ancak para karşılığı yardım edebiliriz!”
Haydaaaa! Yahu arkadaşlar siz ölen fakir Ermeni insanlarımızı 90 yıldır acaba ne yapmaktasınız? Ortada mı bırakıyorsunuz yoksa?
Bu arada hatırlatmak gibi olmasın ama Lozan’da zaten böyle bir madde yok. Bir tek Rum vatandaşların -o da Hıristiyan Ortodoks Kilisesinin cemaati olmak şartıyla- yardım alabildiğine dair bir karar var. Zaten adları da ‘Hıristiyanlığın kutsal sayılan mabetleri’ olarak geçiyor.
Ama öte yandan yazılmamış öyle bir kural var ki, kilise ve çatılar vatandaşına böyle günlerde sahip çıkarlar! İşte bu gün bu imajın zedelendiği gündür ve esas mesele de odur.
Yani, “Dünyaya rezil olduk” demenin veya “Hay Allah bir Hıristiyanı daha Müslümanlığa kaptırdık” gibi hissiyatların ne yeridir ne zamanı.
Zaman harekete geçme zamanıdır. Zaman üzüntülü ve kırgın Mihran kardeşimizin gönlünü alma zamanıdır. Çünkü kendisi de bu günlerde İslam alemine geçme niyetindedir.
Hatta bunu araştırmacı yazar Aytunç Altındal’dan istemiş, “Şu anda kelime-i şehadet getirmek istiyorum hocam” demiştir. Ama Altındal’ın “Evladım ben imam değilim, hem bu şekil olmaz” demesi üzerine bir süreliğine vazgeçmiştir.
Not; Duyduğuma göre olay, tv8’in kurt gazetecisi Münir Koçarslan’ın da gündeminde. Yakında Haberaktif’te sevgili Mihran Bey’in, bir imam huzurunda Müslüman olduğunu izlersem şaşırmayacağım.

Yorumlar kapatıldı.