İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Beyoğlu’nda hoşgörü iftarı

Beyoğlu Belediyesi’nin geleneksel iftarı Aynalıkavak Kasrı’nda yapıldı. İftar yemeğinde üç semavi dinin temsilcileri hoşgörü mesajları verdi. Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, Türkiye Süryani ve Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ ve davetliler katıldı. Yemekte din temsilcileri birlik, beraberlik ve hoşgörü mesajları verdi.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, ”Birbirimizle kavga ederek değil, anlaşarak ve dürüstçe hem birbirimize anlatarak hem de yanlış yolda olduğunu gördüklerimize doğru kırmadan dökmeden anlatarak hedefe doğru yürüyeceğiz inşallah.” diye konuştu.
Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan da, ”Hep beraber bir sevgi köprüsü oluşturalım bu ülkede. Bu köprünün ana temellerini 3 semavi din oluştursun. Diğer inançlar da buna destek olsun.” dedi.
Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva’nın mesaj gönderdiği iftarda, Türkiye Süryani Katolik Patrik Genel Vekili Yusuf Sağ da ızdırap çeken insanların acılarının herkes tarafından hissedilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.