İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dini Liderler İftarda Buluştu

Şişli Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, üç semavi dinin temsilcisini ağırladı.Şişli Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, Ramazan’ın ilk gününde farklı din temsilcilerini bir araya getirdi. İftar çadırında buluşan din temsilcileri, barış ve kardeşlik mesajları verdi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğinde, Ermeni Patrikhanesi’nden Peder Dırtad Uzunyan, Süryani Cemaati Patriği Yusuf Çetin, Süryani-Katolik Cemaati dini lideri Yusuf Sağ, Rum Patrikhanesi’nden Peder Paisyos Kokinaki ve Şişli İlçe Müftüsü Ahmet Tüccar bir araya geldi.

Ramazan ayının hayır ve bereket ayı olduğunu söyleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Bu ay içerisinde diyoruz ki veren el alan elden daha da üstündür. Herkes birbirine yardımcı olmalı, dayanışma duyguları en üst seviyede olmalı, kırgınlar ve dargınlar birbiriyle barışmalıdır. Bütün dini liderleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Üç semavi dinin temsilcileri de bu kutsal günlerinde Müslüman kardeşlerini yalnız bırakmak istemediklerini belirterek, Ramazan ayının dünya barışı ve kardeşliğine ve hayırlara vesile olmasını dilediklerini söylediler.
Bir günde 3 bin kişinin iftarını yapabileceği çadırda, aynı zamanda yüzlerce kişiye kumanya dağıtılıyor. Şişli Belediyesi ayrıca her akşam ilçenin ekonomik düzeyi düşük mahalleleri ve okul yurtlarına kumanya ve erzak dağıtımında bulunacak. Yemek dağıtımı ve erzak dağıtımı yapılan kişi sayısının 50 bini bulması bekleniyor.

Yorumlar kapatıldı.