İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Siyaset uzmanı: Suriyeli mülteci Ermeniler Dağlık Karabağ’a taşınabilirler

Suriyeli mülteci Ermeniler Dağlık Karabağ’a taşınabilir ve buraya yerleşebilirler. Görüş; 19 Temmuz’da düzenlenen basın toplantısında Kafkasya Enstitüsü Direktör yard., siyaset uzmanı  Sergy Minasyan!dan geldi.

Uzman şu aşamada İran etrafındaki durumun yerini Suriye’ye bırakarak, biraz istikrara kavuştuğunu belirtti. Suriye konusunda uzman olmadığını ve şahsi kanaatini ifade ettiğinin altını çizen Minasyan, Rusya ve Çin’in Batı’dan sunulan formülasyonları desteklemeyeceklerini ve İran’la beraber Başar Asad’ı savunacaklarını ifade etti. Suriye’deki olayların olumsuz gelişiminin Ermenistan’ın menfaatleriyle çelişkili oldğunu ve burada söz konusu olanın müyüy ölçekli Ermeni mülteci akışı olduğunu belirtti. Bu arada Asad’ın iktidardan düşmesi kontrol edilemez süreçlere varabilir ve bölgede Tükiye’nin rolünü artırır.

Mülteci Ermenilerin dağıtılmasına ilişkin olarak uzman, alternatifler arasında Dağlık Karabağ’da yeniden iskan ettirilmeleri de olduğunu, bunun Dağlık Karabağ’ıngelişimi üzerinde olumlu etkisi olacağını belirtti.

http://news.am/tur/news/113998.html

Yorumlar kapatıldı.