İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karabağ Seçimlerine Avrupa’dan da Ret

Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton yaptığı yazılı açıklamada,”Karabağ’daki sözde seçimin birlik tarafından anayasal ve yasal çerçevede tanınmadığı” vurgusunu yaptı. (Hiçbir ülkenin tanımadığı bir devletin seçimlerinin kabul edilmesi mi bekleniyordu? Kuzey Kıbrıs seçimlerini Türkiye’den başka kabul eden var mı? HYETERT)

****
Ermeni işgalinde yapılan gayri resmi seçime Avrupa’da tepkili.
 
Azerbaycan’ın,  Ermenistan işgali altındaki topraklarındaki sözde seçime hem Azerbaycan, hem de Avrupa’dan tanımayacağız tepkisi geldi.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermeni işgali altındaki Karabağ’da yapılması planlanan ”sözde seçimin” uluslararası hukuk ilkelerine aykırı olduğunu açıkladı.
Açıklamada, Ermenistan’a, bölgede barışın sağlanması için işgal ettiği topraklardan çıkması çağrısında bulunuldu.
Avrupa Birliği’nin de sözde seçime tepkisi devam ediyor.
Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton yaptığı yazılı açıklamada,”Karabağ’daki sözde seçimin birlik tarafından anayasal ve yasal çerçevede tanınmadığı” vurgusunu yaptı.
 Benzer bir açıklama NATO’dan da geldi.
 Azerbaycan basınında çıkan haberlere göre, NATO Genel Sekreteri’nin Güney Kafkasya Özel Temsilcisi James Apaturay da, “diğer uluslararası örgütler gibi NATO da seçimleri tanımıyor ” ifadesini kullandı.
 Türkiye de daha önce yaptığı açıklamada tepkisini göstermiş ve sözde seçimlerin uluslararası hukuk kurallarına aykırı olduğunu vurgulamıştı.

Yorumlar kapatıldı.