İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları Bir Araya Gelecek

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının Eylül ayında bir araya geleceği bildirildi. Tarafların Eylül ayının sonlarına doğru gerçekleşmesi planlanan ziyaretin yeri ve tarihini netleştirmeye çalıştıkları belirtildi.

Azeri APA Ajansı’nda yer alan haberde Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan arasında Karabağ sorunu ile ilgili yapılması beklenen sıradaki görüşmenin Eylül’ün sonlarına doğru gerçeklemesinin beklendiği kaydedildi. Birleşmiş Milletler’in(BM) Eylül’de yapılması planlanan Genel Kurul toplantısı çerçevesinde gerçekleşecek iki bakanın buluşmasında taraflar, bir kez daha Karabağ sorununa barışçı yolla çözüm aramaya çalışacak.
ABD, Fransa ve Rusya’dan eş başkanlığındaki AGİT Minsk Grubu çerçevesinde 1994’den beri Azerbaycan ve Ermenistan arasında sürdürülen müzakerelerde sonuç alınamadı.
Bu arada Ermenistan’ın işgali altındaki Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde, yarın yapılacak sözde başkanlık seçimlerine Bakü büyük tepki gösteriyor.
CİHAN

http://www.haberimport.com/haber/ermenistan-ve-azerbaycan-disisleri-bakanlari-bir-araya-gelecek-109964.htm

Yorumlar kapatıldı.