İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos, Alanya”da Kiliseleri Ziyaret Etti

Antalya’nın Alanya ilçesinde Kiliseleri ziyaret eden Fener Rum Patriği Bartholomeos, “Burada 3-4 bin Ortodoks varmış. İnşallah kilise açılır” dedi.  Fener Rum Patriği Bartholomeos, Antalya Kilisesi Rahibi Peder Mikail Anishchenko ile birlikte Alanya’ya geldi. İlk olarak Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nu makamında ziyaret eden Bartholomeos, daha sonra kendisiyle Alanya Kalesi’ni gezdi. Alanya Kalesi’nde bulunan tarihi kilise önünde dua eden Bartholomeos, Hasan Sipahioğlu’ndan kilise hakkında bilgi aldı. Bartholomeos, kendisini takip eden gazetecilerin Ramazan ayını tebrik etti.

Kaleden Alanya Manzarası ve Kleopatra Plajı’nı izleyen Fener Rum Patriği, burada Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Anjelika Anzhela’nın da arasında olduğu Rus grup ile görüştü. Anjelika Anzhela, bölgede 3 bine yakın Rus yaşadığına dikkat çekerek, buraya kilise yapılmasını istedi. Kendisini görmeye gelen Rus vatandaşlarını kutsayan Bartholomeos, gazetecilerin “Bölgeye kilise yapılacak mı?” sorusu üzerine, “Burada 3-4 bin Ortodoks varmış. İnşallah kilise açılır” dedi.
Daha sonra Hıdrellez mevkiinde bulunan Aigios Georgios Kilisesi’ni ziyaret eden Bartholomeos, burada da dua etti. Bartholomeos’ya eşlik eden Başkan Hasan Sipahioğlu, kilisenin vakıf malı olduğunu, bölgeye kilise yapmak için önceliklerinin Alanya Kalesi’nde hazine arazisi içinde bulunan yer olduğunu ifade etti.
Fener Rum Patriği Bartholomeos, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Alanya’dan ayrılarak Antalya’ya hareket etti.
Kaynak: Patrik Bartholomeos, Alanya”da Kiliseleri Ziyaret Etti haberi günün haberleri oku Haber Yurdum
http://www.haberyurdum.com/patrik-bartholomeos-alanyada-kiliseleri-ziyaret-etti-164400n/#ixzz20xwOfcNh<atitle=’haber’href=’http://www.haberyurdum.com/’>Haber</a

Yorumlar kapatıldı.