İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hamazkayin Öğrenci Forumuna Diasporadan 40 Ermeni genç katılacak

Bu yıl «Hamazkayin Ermeni Eğitim ve Kültür Birliği» Öğrenci Forumu 14 Temmuz’da başlayıp 27 Temmuz’a kadar devam edecek. Diasporanın farklı (ABD, Kanada, Lübnan, İran, Suriye, Fransa, Avustralya) yerleşim birimlerini temsil eden 40 civarı Emeni genç Foruma katılmakta. Forumda Ermenistan ve Karabağ’dan gençler de yer almakta.

Anayurdu tanımaya yönelik bu 14 günlük forum çerçevesinde üniversite öğrencileri yurttaki aydınlarla, siyaset ve toplum adamlarıyla bir araya gelecek, tarihi ve kültürel nitelikli konferanslara katılmak yanısıra yaşıtlarıyla yuvarlak masa ve farklı münazaralara katılacak gençlik sorunlarını mercek altına alacaklar. Gençler Ermenistan’ın farklı tarihi ve turistik alanlarını da ziyaret edecekler. Program sonunda öğrenciler Karabağ’a 3 günlük ziyarette bulunacaklar.
Artık gelenekselleşen «Hamazkayin Ermeni Eğitim ve Kültür Birliği» Öğrenci Forumunun, dünyanın farklı ülkelerinden Ermeni üniversite öğrencilerini bir araya getirme, etnik  bilinç ve kültürel miras bilincini yükseltme yönünde bir program olduğunu kaydedelim.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.