İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Denizli’de “kilise ev” tartışması

Denizli Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar, kapısı ve penceresine “Laodikya Kilisesi” yazılan binaya, ibadethane statüsü verilmesi için belediyeye başvuruda bulunulduğunu, bu konuda yasalar doğrultusunda hareket edeceklerini bildirdi. Bölge halkı ve site yönetimi ‘buranın kilise olmasını istemedikleri’ yönünde dilekçe verdi.

Çınar, AA muhabirine, Yenişehir Mahallesi Esnaf Sitesi’nde, camlarına film çektirilen, kamera sistemi yerleştirilen, penceresi ve kapısına “Laodikya Kilisesi” yazdırılan İ.S’ye ait evin durumu hakkında bilgi verdi.
Bu düzenlemeden belediyeye haber verilmediğini dile getiren Çınar, “Daha sonra ibadethane olması için başvuruda bulunulmuş. Bölge halkının rızasının alınması lazım. Bölge halkı ve site yönetimi ‘buranın kilise olmasını istemedikleri’ yönünde dilekçe verdi. İtirazlar doğrultusunda inceleme yapılacak. Burası konut, konut içerisinde böyle bir alanın olması ancak çevredeki halkın olurunun alınmasına bağlı. Yasal olarak uygulanması gerekenler uygulanacak. Kullanılan konutun ruhsat ve eklerine uygunluğu kontrol edilecek. Ruhsat ve eklerine uygun değilse uygun hale getirilir, getirilmezse de boşaltılır” dedi.
Esnaf Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kaygın ise sitede bulunan yapının amacına uygun olarak kullanılması için Denizli Valiliği ile Denizli Belediyesi’ne dilekçe gönderdiklerini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.