İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Halk Dansları Festivali

Diaspora Bakanı Hranuş Agopyan başkanlığında ilk olarak gerçekleşen Diaspora ile bütünleşme amaçlı Hayastan halk dansları festivaline katılan Esayan Okulundan Yetişenler Derneği Maral Müzik ve Dans topluluğu bir gün rötarlı olarak gerçekleşen uçak yolculuğundan sonra Yerevana varabildi, birkaç saat sonra otobüslerle hareketle festival kapsamında ilk gösterisini Stepanagerde şehrinde yaptı aynı sahneyi Bulgaristan, Rusya ve Suriye’den gelen guruplarla paylaştı ertesi gün Şuşi kilisesi ziyaret edildikten sonra Koris şehrinde Tiyatro binasında tekrar yapılan bir programa katıldı.

 Gece geç vakit Erivana varan  topluluk festival komitesi tarafından misafir edilecekleri Şirak Oteline yerleşti.  Pazartesi günü Erivan Agop Baronyan Tiyatrosunda maral müzik ve dans topluluğu gösterisin sundu. Maral dansçıları  her zaman olduğu gibi sundukları danslarla izleyicilerin dikkatini çekti.
Festivalin kapanış töreni Suntukyan tiyatrosunda Hranuş Agopyanın katılımı ile 18 dans gurubunun sahne alması ile gerçekleşti. Bu festivaleKanadadan,ABD,Ukranyadan,Rusyadan,Belarustan,SuriyedenBulgaristandan,Romanyadan ve Türkye’den 1300 dansçının katılımıyla gerçekleşti kapanış törenine tüm guruplar birer dansla gösterilerini gerçekleştirdiler. Maral Dansçıları performanslarıyla her zaman olduğu gibi  büyük ilgi ve alkış topladı. Diaspora bakanı yaptığı kapanış konuşmasında festivalin amacına ulaştığını gördüklerinden dolayı memnuniyetini belirti. Tüm katılanları ve yöneticilerini kutladı ,sanat yönetmenlerine takdir belgelerini sundu, festival sahnede ele el birlikte oynadıkları Koçari ile büyük bir coşku içinde sona erdi.
Meline Polat [polatyan@hotmail.com]
***

Yorumlar kapatıldı.