İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Cemaati’nden Mezarlık Ziyareti

Hafta sonu gezisi için İstanbul’dan Sivas’a gelen Sivas Ermenileri ve Dostları Derneği Üyesi 217 kişi gezi kapsamında ilk olarak kent merkezine 30 kilometre mesafedeki Sıcak Çermik Kaplıcası’nda kahvaltı yaptı. Kafile, daha sonra Sivas’ta yaşayan Ermeniler’in de katılımı ile kent merkezinde Tavra Deresi Mevkii’nde bulunan Ermeni mezarlığını ziyaret etti. Beyoğlu Ermeni Üç Horan Kilisesi Başpapazı Müron Ayvazyan ve beraberindeki Sivaslı Ermeni Cemaati üyeleri, burada birlikte dua etti.

***
Sivas Ermenileri ve Dostları Derneği üyeleri, Sivas’ta yaşayan Ermeniler ile birlikte yakınlarının kent merkezinde bulunan mezarlarını ziyaret ederek dua etti ve mezarlara mum bıraktı.
Sivas Ermenileri ve Dostları Derneği üyeleri, Sivas’ta yaşayan Ermeniler ile birlikte yakınlarının kent merkezinde bulunan mezarlarını ziyaret ederek dua etti ve mezarlara mum bıraktı.
Hafta sonu gezisi için İstanbul’dan Sivas’a gelen Sivas Ermenileri ve Dostları Derneği Üyesi 217 kişi gezi kapsamında ilk olarak kent merkezine 30 kilometre mesafedeki Sıcak Çermik Kaplıcası’nda kahvaltı yaptı. Kafile, daha sonra Sivas’ta yaşayan Ermeniler’in de katılımı ile kent merkezinde Tavra Deresi Mevkii’nde bulunan Ermeni mezarlığını ziyaret etti. Beyoğlu Ermeni Uç Horan Kilisesi Başpapazı Müron Ayvazyan ve beraberindeki Sivaslı Ermeni Cemaati üyeleri, burada birlikte dua etti. Dernek üyelerinden Leven Levenyon’un da kutsal kitap okuması ardından ziyaretçiler yakınlarının mezarları başına mum yakıp koydu. Mezar ziyaretini yapmaları için kendilerine imkan tanıyanlara teşekkür eden Başpapaz Müron Ayvazyan, “Yarın bizim 5 büyük günlerimizden bir tanesi. O nedenle bugün burada kutsal kitap okuduk, ben vaaz verdim. Allah devletimize zeval vermesin. Onları başımızdan eksik etmesin ki, bizlere bu imkanları tanıdılar. Onların himayeleri altında biz bugün buraya geldik. Kendilerine cemaatim adına sonsuz teşekkür ediyorum”dedi.
Kafile daha sonra BBP’li Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün ev sahipliğinde paşabahçe piknik ve mesire alanında bulunan Sivas Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde yemek yedi. Yemeğe katılan Sivas Müftüsü Yusuf Şahin’in ettiği duaya Ermeniler de el açıp eşlik etti. Yemek sonrası Sivas Ermenileri ve Dostları Derneği, Belediye Başkanı Ürgüp’e plaket verdi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas’ta Ermeni nüfusunun azaldığını belirterek, “Her zaman sizi Sivas’a bekliyoruz, her zaman sizi misafir ederiz. Buralar sizin topraklarınız. Halen sizin topraklarınız. Biz buralara sizin namınıza sahip çıkıyoruz. Her zaman sizi kendi memleketinize, öz vatanınıza bekliyoruz” diye konuştu. – Sivas

Yorumlar kapatıldı.