İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Denizli”de “Kilise” Tartışması

Denizli”de ilk kez açılan kilise, tartışmaları beraberinde getirdi… Denizlili İsmail Serinken isimli bir kişi tarafından alındığı ve içi dizayn edildiği belirtilen dairede, Ağustos ayı içerisinde ayin yapılmaya başlanacağı ileri sürülürken; site sakinlerinin yanı sıra konu Denizli Belediye Meclisi’nde de tartışmalar sebep oldu. Ankara’daki Mesih Kilisesi oluşumuna bağlı kilisede şu anda kimse bulunmazken, pencere camlarının filmli ve demirli olması dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra kilesinin duvarlarına güvenlik kameraları da konuldu. Oturdukları sitenin içerisinde kilise kurulmasından haberleri olmadığını söyleyen Esnaf Sitesi yönetimi ve malikleri, kilisenin kapatılması için Denizli Valiliği ile Denizli Belediyesi’ne dilekçe verdiklerini söylediler.

 Denizli’de ilk kez açılan kilise, tartışmaları beraberinde getirdi.
Denizli’de Esnaf Sitesi içerisinde ilk kez bir kilise açıldı. Denizli’de bulunan Esnaf Sitesi içerisinde açılan ve Laodikya Kilisesi ismi verilen kilisenin açılması, site sakinlerinin tepkisine yol açtı. Site içerisindeki bir dublex dairenin kiliseye çevrilmesi ve kapısına Laodikya Kilisesi tabelası asılmasıyla ortaya çıkan durum üzerine, site sakinleri kendilerinden habersiz böyle bir girişimi onaylamadıklarını söyledi. Denizlili İsmail Serinken isimli bir kişi tarafından alındığı ve içi dizayn edildiği belirtilen dairede, Ağustos ayı içerisinde ayin yapılmaya başlanacağı ileri sürülürken; site sakinlerinin yanı sıra konu Denizli Belediye Meclisi’nde de tartışmalar sebep oldu.
Ankara’daki Mesih Kilisesi oluşumuna bağlı kilisede şu anda kimse bulunmazken, pencere camlarının filmli ve demirli olması dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra kilesinin duvarlarına güvenlik kameraları da konuldu.
Oturdukları sitenin içerisinde kilise kurulmasından haberleri olmadığını söyleyen Esnaf Sitesi yönetimi ve malikleri, kilisenin kapatılması için Denizli Valiliği ile Denizli Belediyesi’ne dilekçe verdiklerini söylediler.
Başpastörlüğünü İsmail Serinken’nin yaptığı ileri sürülen kilisenin yerinin satın alındığını ve kiliseye çevrildiğini belirten Esnaf Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kaygın, “Burada kilisenin açıldığına dair kimsenin haberi yok. Kilise açılması için bizden izin alma zahmetinde bile bulunulmadı. Valilik veya belediyeye müracaat etmediklerini duyduk. Burayı alanlar bize hiçbir sormadı. Bizden izin almaları gerekir. Ben genel kurulu toplayacağım. Ortakların 4’te 3’ü onay verirse kilise açılır” dedi. Site içerisinde kilisenin açılıp, ayin yapılacağına inanmadığını belirten Kadir Kaygın, “Bu, Müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi bir şey. Biz valilik ve belediyeye dilekçe yazarak, buraya kilise açılmaması için talepte bulunduk. Müsaade etmeyeceklerine de inanıyoruz” dedi.
Esnaf Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necip Helvacı da, olayı duyar duymaz gerekli çalışmalara başladıklarını belirterek, “Valilik ve belediyeye müracaatta bulunduk. Emniyete bilgi verdik. Dinlere saygımız sonsuz ama, site içerisinde böyle bir kilisenin olması herkesi rahatsız edince itiraz ettik. İnşallah burası bir şubedir ama şube bile olsa rahatsızlık verir” dedi.
Emin Oğuz isimli site sakini ise, daha önce site içerisine cami istediklerini belirterek, “O dönemde iki kişi dilekçe verdiği için cami yapımı iptal edildi. Bize gelerek, böyle bir çalışma yapacaklarını söyleselerdi bilgimiz olurdu. Şimdi malikler gelip site yönetimine hesap soruyor. Kilise açılıyor haberiniz yok diye sitem ediyorlar. Benim evim kilisenin karşısında ama benim de yeni haberim oldu. Levha asılınca bilgimiz oldu. Biz burada yönetim ve üyeler olarak kilisenin açılmasını istemiyoruz” diye konuştu.
Esnaf sitesi içerisinde açılan kilise ile ilgili tartışmalar, Denizli Belediye Meclisi’nde de gündemin ilk sırasına oturdu. MHP’li belediye meclis üyesi İbrahim Açıkgöz, son oturumda kilisenin açılması ile ilgili olarak Meclis Başkanı Şamil Çınar’a konuyu sordu. Basından, Laodikya Kilisesi’nin açıldığını öğrendiklerini belirten Açıkgöz, imar planında buranın kilise olduğu ile ilgili bir ibare olup olmadığını sordu. Denizli Belediyesi’nin bu konudaki bilgisini de soran Açıkgöz, konuyla ilgili bilgi istedik.
Belediye Meclisi Başkanı Şamil Çınar, belediyeye yapılmış herhangi bir müracaat olmadığını belirterek, “Bu konuyla ilgili araştırmalarımız sürüyor. Oradaki projelere bakıldığında oranın bir konut alanı olduğunu görüyoruz” dedi.

Yorumlar kapatıldı.