İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«Altın Kayısı 2012»: «Ermeni-Türk Sinema Platformu» çalışmalarına başladı

Erivan’da devam eden 9. Uluslararası Erivan «Altın Kayısı»Film Festivali çerçevesinde 9 Temmuz’da «Ermeni-Türk Sinema Platformu» çalışmalarına başladı; bu çalışmalar 11 Temmuz’a kadar devam edecek.″Bu benim en sevdiğim proje″ diyen «Altın Kayısı» Film Festivali  Direktörü ve kurucusu Harutyun Haçaturyan, projeyi en dostane, iyi ve güzel proje olarak kabul ettiğini ifade etti.

Haçaturyan, kendisinin dünyada sorunlar olmadığını sanacak kadar saf olmadığını, ancak sinema sanatının her tip kapıyı açabileceğine inandığını belirterek ″Ben burada Türkiye’den arkadaşlarımı selamlamaktan ötürü sevinçliyim. Ben onların hepsini de seviyorum″ dedi.
Projenin Türkiye ayağının koordinatörü Çiğdem Meter, son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgi verdi  ve daha 5 yıl önce benzeri bir projeyi düşünmenin  hayal olduğunu, bugünse ortak filmler çekildiğini belirtti.
«Ermeni-Türk Sinema Platformu» ilk kez 2009 yılında İstanbul Sinema Festivalinde tanıtılarak hayata geçirildi. Platform çerçevesinde 2011’de Erivan’da 5 film gösterildi.  Bu yıl  4 film seçildi, kazanana 10 bin dolar maddi ödül var.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.