İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Fetih 1453’ Evanjelistleri korkuttu

Kasım Cindemir/Washington

Türkiye, ABD’deki Evanjelik Hıristiyan kesimler arasında bir korku kaynağı haline geliyor. Bu kesimleri temsil eden ve çeşitli kitapların yazarı olan Joel Richardson, İncil’deki kehanetlerden yola çıkarak Türkiye ile Hz. İsa’nın dönüşünden önce dünyaya hâkim olacağı belirtilen “deccal” arasında benzerlikler kurdu. Özellikle “Fetih 1453” filmine dikkatleri çeken Richardson, Türkiye’nin bir dünya gücü olarak yükselmesinin İncil’in kehanetlerini doğrular nitelikte olduğunu iddia etti. Richardson, İncil’in de, sona doğru yaklaşılırken Türkiye’nin yükselişini öngördüğünü savundu. “WND” sitesine konuşan Richardson, “anti-İsa” diye tanımladığı deccalin Avrupa’da değil Ortadoğu’da ortaya çıkacağını iddia etti.

***
ve Türkiye’de de birçok kişinin İslami öngörülerin artık hayata geçtiği bir dönemde yaşandığına inandığını öne sürdü. Türkiye’nin Osmanlı dönemine duyduğu arzulara işaret eden Joel Richardson, Türkiye’nin Ortadoğu’da yeniden bir güç olarak yükselmesi isteğinin sadece İslami çevrelerin değil laik ve milliyetçi çevrelerin de arzusu olduğunu ileri sürdü.
İLK İDDİA DEĞİL
Türkiye’nin Ortadoğu’da daha aktif ve girişimci olmasının Evanjelik Hıristiyan çevrelerde “alarm” çanlarını harekete geçirdiğine zaman zaman rastlanıyor. Daha önce de Türkiye’nin bir dünya savaşı çıkaracağı iddia edilmişti.

Yorumlar kapatıldı.