İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gökçeada’daki Aya Mariya Kilisesi onarıldı

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine bağlı Yukarı Kaleköy’de bulunan Aya Mariya Kilisesi onarıldı. İlçe halkı, kilisenin müzeye dönüştürülmesini istiyor… Geçen hafta onarımı biten tarihî kilise, yeni görüntüsüyle dikkat çekiyor. Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, kilisenin onarılmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Köyde Hristiyan vatandaşların yaşamadığını belirten Alaylı, kilisenin kullanılmayacağını belirterek müzeye çevrilmesini istedi. Alaylı, “Konumu ve tipi itibariyle müze yapılmasını istiyoruz. Bu seçenek, kilisenin ruhuna da uygundur.

***
Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine bağlı Yukarı Kaleköy’de bulunan Aya Mariya Kilisesi onarıldı. İlçe halkı, kilisenin müzeye dönüştürülmesini istiyor.
Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine bağlı Yukarı Kaleköy’de bulunan Aya Mariya Kilisesi onarıldı. İlçe halkı, kilisenin müzeye dönüştürülmesini istiyor.
Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan kilise, uzun süre bakımsız kalınca kullanılamaz hale geldi. Girişimler sonucu genel Vakıflar, kilisenin onarımına başladı. Geçen hafta onarımı biten tarihî kilise, yeni görüntüsüyle dikkat çekiyor. Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, kilisenin onarılmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Köyde Hristiyan vatandaşların yaşamadığını belirten Alaylı, kilisenin kullanılmayacağını belirterek müzeye çevrilmesini istedi. Alaylı, “Konumu ve tipi itibariyle müze yapılmasını istiyoruz. Bu seçenek, kilisenin ruhuna da uygundur. Adamızda çok sayıda tarihî eser sağda solda yatıyor. Bunlar için en ideal mekan, Yukarı Kaleköy Aya Mariya Kilisesi. Zaten bu talebimizi Gökçeada Kent Konseyi olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ve Başbakanlık’a resmen ilettik. Devletimizin bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz. Eğer bu talep değerlendirilmezse bina yeniden eskimeye ve bakımsız kalmaya devam edecektir.” dedi.

Yorumlar kapatıldı.