İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkolog: Fransa’da Ermeni Soykırımının inkarını cezalandıran yasaya ilişkin bir sonraki seçimlerden önce hatırlarlar

Fransa’nın Ermeni Soykırımının inkarını cezalandıran yeni yasa kabul etmeyebileceğini  açıklayan Fransa Dışişleri bakanı Laurent Fabius’un sözlerini yorumlayan Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi Doğu Bilimleri Enstitüsü Direktörü, Türkolog Ruben Safrastyan’dan geldi. Safrastyan açıklamasında ″Bildiğim kadarıyla Laurent Fabius daha başkan olması öncesinde süreci devam edeceği sözünü verdi, şimdi biz tersinin olduğunu görüyoruz. Ne yazık ki, bir kez daha halkımızın tarih esnasında birçok kereler karşılaştığı şeyin gerçekleştiğini görüyoruz.″ dedi… Safrastyan belli bir süre sonra Fransa’da yeni seçimlerin yaklaşacağı, bu sorunun güncellik kazanacağını belirtti…

***
Dünya güçleri kendileri için geçici menfaatlerin kendilerinin ilan ettikleri ve sözde inanmaları gereken temel ilkelerden daha önemli olduğunu  bir kez daha gösterdiler. NEWS.am muhabirine açıklama Fransa’nın Ermeni Soykırımının inkarını cezalandıran yeni yasa kabul etmeyebileceğini  açıklayan Fransa Dışişleri bakanı Laurent Fabius’un sözlerini yorumlayan Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi Doğu Bilimleri Enstitüsü Direktörü, türkolog Ruben Safrastyan’dan geldi.
Safrastyan açıklamasında ″Bildiğim kadarıyla Laurent Fabius daha başkan olması öncesinde süreci devam edeceği sözünü verdi, şimdi biz tersinin olduğunu görüyoruz. Ne yazık ki, bir kez daha halkımızın tarih esnasında birçok kereler karşılaştığı şeyin gerçekleştiğini görüyoruz.″ dedi.
Doğu Bilimleri Enstitüsü Direktörü, Ermeni halkının mücadeleye devam etmesi sorunun takipçisi olması gerektiğini, örneğin Daşnaksutyun’un Sosyalist Partiyle oldukça sıkı bağları olduğunu kaydetti. Safrastyan belli bir süre sonra Fransa’da yeni seçimlerin yaklaşacağı, bu sorunun güncellik kazanacağını belirterek ″İntibam Türkiye’ye yönelik Fransız siyaseti değişiyor, Sarkozy’den farklı olarak Sosyalistler Türkiye’nin Avrupa’ya entegrasyonunun hızlı gelişmesine taraflar ve Türkiye’nin Avrupa’ya entegrasyonuyla ilgilenmekteler. Bu anlamda Ermeni tasarısının başına gelen, fiilen genel siyasetin bir parçası, yani Fransa’yı halihazırda yöneten güçler, Sosyalistler, Solcular Türkiye’nin Avrupa’ya entegrasyon sürecine taraflar″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.