İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ruben Melkonyan: Suriye Ermenilerinin yerleştirilmesi için herşey yapılacak

Suriye Ermeni toplumu oldukça ciddi bir duruma karşı karşıya. Açıklama bugün 4 Temmuz’da düzenlenen basın toplantısında Türkolog Ruben Melkonyan’dan geldi.Uzman, bunun Ermenistan’ın Diaspora’nın bir bölümü için somut ve hissedilir adımlar atması gereken ilk benzeri durum olduğunu kaydederek ″Bugün ülkemiz Suriye’de meydana gelen süreçleri dikkat merkezinde tutuyor. Ermenistan’ın ilgili çevrelerinde birkaç eylem programı hazırlanıyor, bunlar gerekli olması durumunda hayata geçirilecek″ dedi.

Türkolog, Suriye Ermenilerinin yerleştirilmesi için herşeyin yapılacağı teminatını vererek, Disaporanın Ermenistan’ın yanıda değil, Ermenistan’ın Diaspora’nın yanında duracağı zamanın geldiğini ifade etti.
Melkonyan ″Bu toplumun Suriye’de yaşamaya devam etmesi arzu edilir, onların Ermenistan’a nakli ölüm tehdidinden kurtarılmaları için olmalı″ dedi.
Suriye’de yaklaşık 7 ay süren protesto gösterileri esnasında BM verilerine göre 2800 kişi hayatını kaybetti, birkaç bin kişinin akıbetine ilişkin bilgi yok. Göstericiler cumhurbaşkanı Başar al-Asad’ın istifasını ve siyasi reformların gerçekleştirilmesi talep etmekteler.

Yorumlar kapatıldı.