İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’un Göbeğinde Mardinli Ermeni Esnafa Linç

İstanbul’un Fatih İlçesi’nde nohutlu pilav tezgahı işleten Mardinli Ermeni esnaf Nubar Veske 4′ü zabıta yaklaşık 10 kişi tarafından sopa, kesici alet ve biber gazıyla saldırıya uğradı. OIaya müdahale etmeye çalışan çevre esnafı ve yurttaşlar da yaralanarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

İstanbul’un Fatih İlçesi’nde Koca Mustafa Paşa Mahallesi Et Yemez Tekke Sokağı’nda nohutlu pilav tezgahı olan Mardinli Ermeni esnaf Nubar Veske, hiçbir uyarı ve ikazda bulunulmadan sopa ve biber gazıyla 4′ü zabıta 10 kişi tarafından saldırıya uğradı.
Saldırı sırasında orada bulunan esnaf olaya müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada müdahalede bulunan esnafa da saldıran zabıta; Serdar Çoksöver, Serkan Çoksöver, Şaban Özer ve Ramazan Yılmaz isimli yurttaşları yaraladı. Kesici bir aletle ve sopalarla yapıldığı tespit edilen saldırıdan sonra Serkan Çoksöver bileğinden iki damarın kesilmesi ve kafası ve elmacık kemiğindeki darbeler nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servisi’nde tedavi altına alındı.
Ameliyata alınan Çoksöver’in tedavisi devam ediyor. Yine Serdar Çoksöver’in kafasında kesici bir aletle yapıldığı anlaşılan 15 santimlik yarasına acil serviste müdahale edildi. Şaban Özer ile Ramazan Yılmaz’ın da sırtında sopa izlerinden kaynaklı oluşan morluklar dikkat çekti.
Görgü tanıkları olayın bir pilav tezgahı olayından öte olduğunu ifade ederek bu olayın araştırılması gerektiğini söyledi. Saldıran kişilerin sopalar kırılıncaya kadar Veske ve ona yardım etmeye giden esnafı dövdüğünü belirten görgü tanıkları, bu saldırının altında başka olayların yattığını ve araştırılması gerektiğini kaydetti. Saldırıya uğrayan esnaf da olayın kendilerine saldıranlardan birinin zabıta Eyüp isminde bir memur olduğunu iddia etti. Saldırı esnasında bir arabanın da camlarının kırılmış olması dikkat çekti.
İfade vermek üzere Aksaray Karakolu’na giden Nubar Veske, Ramazan Yılmaz, Şaban Özer ve Serdar Çoksöver suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Bileğinden ağır yaralanan Serkan Çoksöver’in de ameliyata alındı.
Kaynak: DİHA
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.