İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Patrikhane’de

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Balat’ta bulunan İstanbul Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’nde Patrik I. Bartholomeos’u ziyaret etti.Görmez, ziyaretiyle Türkiye tarihinde patrikhaneyi ziyaret eden ilk Diyanet İşleri Başkanı oldu. Patrikhane’ye gelen Prof. Görmez, kapıda karşılandı. 

Daha sonra Patrikhane’nin kabul salonuna geçen iki dini lider kameralar önünde koyu bir sohbete koyuldu.
SIK SIK BİR ARAYA GELMELİYİZ
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Patrik I. Bartholomeos’un daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ziyaret ettiğini ve iadeyi ziyareti daha fazla geciktirmemek için geldiğini söyledi. Görmez, “Daha önceki başkanlarımızla da sıkça görüştüğünüzü biliyorum. Ancak bizzat mekanınızda ziyaret ederek sizlerle görüşmeyi, hem ülkemizin, ki asırlarca birlikte vatan kıldığımız bu topraklarda ortak konularımızı görüşmek hem de özellikle Ortodoks dünyasındaki Müslümanları, İslam dünyasındaki Ortodoks Hristiyanların durumlarını inşallah görüşelim. Sadece bu bir defaya mahsus değil, sıksık bir araya gelmemiz gerekiyor” diye konuştu.
SICAKTA ORUÇ TUTMAK ZOR
Patrik I. Bartholomeos ise dünkü Beraat kandilini kutladıktan sonra “Yaklaşmakta olan mübarek Ramazan ayınızı sıhhat ve afiyetle geçirmenizi diliuoruz, dua ediyoruz. Mutlu bayramlar şimdiden. Biliyoruzli Ramazan ayı yaz sezonuna rastladığı zaman oruç tutmak biraz daha zordur. Allah güç kuvvet versin” diye konuştu.
Bir süre yaptıkları temaslar hakkında görüşen Görmez ve Patrik ardından hediyeleşti. İki dini lider birbirlerine tesbih hediye etmesi de dikkat çekti.
Görmez, ziyaret kapsamında Patrikhane’de öğle yemeği yiyecek.
Ayrıntılar ve haberin videosu geliyor
Kaynak: Haber 7

Yorumlar kapatıldı.