İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP’den mecliste kazma-kürekli basın toplantısı

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Çıldır’daki adliyenin kapatılmasını protesto için kazma ve kürekle basın toplantısı yaparken, “Ey AKP’liler sizi biz kazma ile kazacağız kürekle kazıyacağız” dedi… Çıldır’da önce cezaevinin kaldırıldığını sonra askerlik şubesinin kapatıldığını belirten Öğüt, “Şimdi de adliyemizi kapatmışlardır. Cezaevini kapatırsanız, askerlik şubesini kapatırsanız, adliyesini kapatırsanız bu insanlar orada durur mu, durmaz. O zaman bu insanlar orada durmazsa ne olacak? Ermenistan’ın gözü zaten bizim topraklarımızda. O zaman o bölgenin boşalması demek o bölgeyi Ermenistan’a peşkeş çekmek demektir. (Ne diyelim Allah size de akıl fikir versin sayın milletvekili. Yağmur yağacak dedin, sen bana ördek dedin suçlamasına benziyor sözleriniz. HYETERT)

***
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Çıldır’daki adliyenin kapatılmasını protesto için kazma ve kürekle basın toplantısı yaparken, “Ey AKP’liler sizi biz kazma ile kazacağız kürekle kazıyacağız. Adalet dağıtıyorsanız Çıldır’ın adliyesini geri verin bizim kafamızın tepesini attırmayın. Birinci ikazımızdır. İkinci ikazımız ikinci eylemimiz şiddetli olacak daha farklı Başbakanlığın önünde olacaktır” dedi.
-KAZMA VE KÜREKLİ BASIN TOPLANTISI-
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, TBMM’de, Çıldır’dan gelen bazı vatandaşlarla birlikte basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına katılan vatandaşların ellerindeki kazma ve kürekler dikkat çekerken Öğüt’te elindeki kazma ile konuştu.
-“ERMENİSTAN’A PEŞKEŞ ÇEKMEK DEMEKTİR”-
Çıldır’da önce cezaevinin kaldırıldığını sonra askerlik şubesinin kapatıldığını belirten Öğüt, “Şimdi de adliyemizi kapatmışlardır. Cezaevini kapatırsanız, askerlik şubesini kapatırsanız, adliyesini kapatırsanız bu insanlar orada durur mu, durmaz. O zaman bu insanlar orada durmazsa ne olacak? Ermenistan’ın gözü zaten bizim topraklarımızda. O zaman o bölgenin boşalması demek o bölgeyi Ermenistan’a peşkeş çekmek demektir. Ben buradan Cumhurbaşkanına ve Başbakan’a sesleniyorum. Sizin bu hareketiniz Çıldır’ı göçe zorlamanızın anlamı Çıldır topraklarını Ermenistan’a bırakmaktan başka bir anlam çıkartamıyorum” dedi.
Çıldır’ın 14 Temmuz 1878’de Berlin Antlaşmasıyla Ruslara savaş tazminatı olarak verildiğini ve 43 yıl Çıldır’ın düşman işgalinde kaldığını ifade eden Öğüt, “O zaman silahı olmayan halk kazma ve kürekle düşmanı topraklarından çıkarttı. Ey AKP’liler sizi biz kazma ile kazacağız kürekle kazıyacağız. Adalet dağıtıyorsanız Çıldır’ın adliyesini geri verin bizim kafamızın tepesini attırmayın. Birinci ikazımızdır. İkinci ikazımız ikinci eylemimiz şiddetli olacak daha farklı Başbakanlığın önünde olacaktır. Sayın Başbakan’a sesleniyorum. Çıldır topraklarını boşaltarak Ermenistan’a vermek istiyorsanız Oslo anlaşmasını açıklayın, neler konuşuldu.
Biz nasıl kazma kürekle bu toprakları vatan yaptıysak bu toprakları yine kazma kürekle kazanacağız. Çıldır’daki insanlar arıyor ‘biz ya Ermenistan’a geçeceğiz ya Türkiye’de kalacağız’ diyorlar” dedi.

http://siyaset.milliyet.com.tr/chp-den-mecliste-kazma-kurekli-basin-toplantisi/siyaset/siyasetdetay/29.06.2012/1560501/default.htm

Yorumlar kapatıldı.