İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan’dan KEİ Zirvesine Mesaj

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü 20. Yıl Zirvesi vesilesiyle bir mesaj yayımladı… Ermenistan’ın örgütün tüzüğünde belirtilen ilke ve kuruluş tarafından kabul edilen karar ve üye ülkeler tarafından imzalanan anlaşma ve memorandumları sorumlu bir şekilde hayata geçirme amacına sadık olduğunu ve olmaya devam ettiğini yeniden teyyid ediyorum.

Mesajda şunlar ifade edilmekte:
«Hepimizi Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütünün 20. Jübilesi vesilesiyle kutluyorum. Geçen yıllar esnasında örgüt zamanın badirelerine, bölgesel çok taraflı ekonomik işbirliğini teşvik eden prestijli bir kuruluş olarak pekişerek dünya ve bölgesel birçok soruna karşı koymayı başardı. Kuruluş çerçevesinde belirtilen ve gerçekleştirilen ekonomik inisiyatifler, bölgede yaşayan halkların barışçıl ve uyumlu bir arada varoluşuna katkıda bulunarak, bölge ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmaktadır. Örgüt misyonunun tamamlanması amacıyla sürekli ortak çaba ve siyasi iradenin gerekli olduğu kanaatindeyim.
Bu dönüşümsel anda biz KEİ Örgütünün kapsamlı ve uzun vadeli yeni ekonomik gündemine ilişkin konuşuyoruz, bu uluslararası alanda kuruluşun rolü ve itibarının yükselmesi, bölgede ekonomik işbirliği yanı sıra üye ülkelerde sosyoekonomik gelişimin önümüzdeki süreçte teşvikine yöneliktir.
Ermenistan’ın örgütün tüzüğünde belirtilen ilke ve kuruluş tarafından kabul edilen karar ve üye ülkeler tarafından imzalanan anlaşma ve memorandumları sorumlu bir şekilde hayata geçirme amacına sadık olduğunu ve olmaya devam ettiğini yeniden teyid ediyorum. Bölgede varolan komplike sorun koşullarında çok tarflı ekonomik işbirliğinin önümüzdeki süreçte teşviki KEİ Örgütü çerçevesinde kaçınılmaz şekilde üye ülkeler arasında siyasi diyaloğun kolaylaşmasına ve bölgesel istikrarın teminiyle sonuçlanacağına eminim.
Günümüz ekonomik ilişkilerinin başlıca önkoşulu engelsiz temaslar, kaynakların özgüce yer değiştirmesi ve eşit rekabet koşullarıdır. Abluka ve kapalı sınırlar sadece ikili ve çok taraflı ekonomik işbirliğinde gayri tabbi engeller olmakla kalmayıp aynı zamanda 20. yy. siyasi haritasında kabul edilemez bölücü hatlardır. KEİ Örgütü tüm bu hususları kabul etmiştir ve hepimiz bunların verimli şekilde uygulanmasını takip etmeye yükümlüyüz.
Kuruluşun jübilesi vesilesiyle bir kez daha kutlayarak, üye ülkelere ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi yolunda her tür çabanın gösterilmesi ve KEİ Örgütünün potansiyelinin bölgenin bundan sonraki refahı adına kullanılması çağrısında bulunuyorum.»

http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=53213

Yorumlar kapatıldı.