İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başpiskopos Ateşyan, Sivrihisar’daki Ermeni Kilisesisini Ziyaret Etti

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan ve Ruhani Meclis üyeleri, Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’nde restorasyon çalışmaları devam eden Ermeni Surp Yerrortutyun Kilisesi’ni ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı… Ateşyan, Kültür Bakanımızın izni olursa senede bir defa burada da ibadet etmek isteriz. Ben buradan Ruhani Meclis adına Kültür Bakanımıza, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

*** 
Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan ve Ruhani Meclis üyeleri, Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’nde restorasyon çalışmaları devam eden Ermeni Surp Yerrortutyun Kilisesi’ni ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.
Başpiskopos Aram Ateşyan ve Ruhani Meclis üyeleri, ilk olarak Sivrihisar Belediye Başkanı Çetin Kavas’ı ziyaret ederek, makamında bir süre sohbet etti. Başpiskopos Ateşyan ve yanındakiler, daha sonra tarihi Ulu Camii, Alemşah Kümbeti’ni ve restorasyonu devam eden Surp Yerrortutyun Kilisesi’ni gezdi.
Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan ile Ruhani Meclis üyeleri, kilisede kısa bir süre dua etti. Kilise çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Başpiskopos Ateşyan, Surp Yerrortutyun Kilisesi’ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Sivrihisar’a geldiklerini söyledi. Başpiskopos Ateşyan şunları söyledi:
“Sayın Kültür Bakanımıza çalışmalardan dolayı şükranlarımızı, Sayın Belediye Başkanı aracılığıyla iletiyoruz. Benimle birlikte Ruhani Meclis üyelerimiz de buradalar. Eksikleri olmasına rağmen kilise restorasyonunun layıkıyla devam ettiğini görmek bizlere mutluluk vermiştir. Burası ibadethane olmasının yanında tarihi bir mekandır. İster kilise olsun, ister cami olsun, ister cemevi olsun. Bizler her türlü tarihi mekanın korunması taraftarıyız. Uzun yıllardan beri Sivrihisar’a gelmemiştik. Ben ve arkadaşlarım ilk defa geliyoruz. Umarım ki bu son olmaz. Kültür Bakanımızın izni olursa senede bir defa burada da ibadet etmek isteriz. Ben buradan Ruhani Meclis adına Kültür Bakanımıza, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”
Kilisenin çevre düzenlemesini de yapmak istediklerini belirten Başpiskopos Ateşyan, “Şayet bize bir davet olursa kilisenin açılışına da gelmek istiyoruz” dedi.
Başpiskopos Ateşyan ve yanındakiler, daha sonra ilçeden ayrıldı.

http://www.haberler.com/baspiskopos-atesyan-sivrihisar-daki-ermeni-3741439-haberi/

Yorumlar kapatıldı.