İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yunanistan Dışişleri Bakanı Avramopoulos İstanbul’da

İstanbul’a 25 Haziran Pazartesi günü öğle saatlerinde varan Dışişleri Bakanı ziyaretinin ilk günü saat 17:00’de İstanbul Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos’u Fener’de ziyaret etti.

***
Yunanistan’ın yeni Dışişleri Bakanı Dimitiris Avramopulos 25 – 26 Haziran tarihlerinde yapılacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına katılmak amacıyla İstanbul’a gitti.
İstanbul’a 25 Haziran Pazartesi günü öğle saatlerinde varan Dışişleri Bakanı ziyaretinin ilk günü saat 17:00’de İstanbul Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos’u Fener’de ziyaret etti.
Azınlıkça Online ekibinin Türkçeye çevirdiği açıklamaya göre Patrik Bartholomeos’un duasını almak için kendisini ziyaret ettiğini belirten Avramopoulos “Vatanımız sıkıntılı bir dönemin içinde. Toplumumuz acı çekiyor. Birlik ve beraberliği ifade eden yeni hükümet iyimserliğin, yükselişin ve ilerlemenin yolu yeniden açacak bir plan, bir program hazırladı. Bu görev gerçekten çok zor. Ulusa ve devlete karşı sorumluluğumuzu bilerek bu görevi üstlenmiş bulunuyoruz ve başarılı olmamız için sizin de duanızı istiyoruz” dedi.
Dışişleri Bakanı Patrikhane’nin tarihi rolü dışında bölgede yeni bir atmosfer oluşturulmasında etkin rol oynadığını ifade ederken, Türkiye ile ilgili açıklamalarında “Komşu Türkiye ile istikrara, barış ve dostluk atmosferi oluşturmak her zaman önceliklerimiz arasında yer almıştır” ifadelerine yer verdi.
Yunanlı gazetecilere yaptığı açıklamalarda Dimitris Avramopoulos Yunanistan’ın Türkiye ile olan ilişkilerini her zaman karşılıklı saygı atmosferi çerçevesinde geliştirmek istediğini vurguladı.
Patrik Bartholomeos da Patrikhane’nin Avramopoulos’un şahsına yönelik şükranını ifade ederken, Dimitris Avramopoulos’un değişik görev ve makamlarda her zaman Patrikhane’nin yanında yer aldığını kaydetti.
Yeni hükümet için dua edeceğini ifade eden Bartholomeos “Yunanistan ile Türkiye arasında iyi komşuluk ilişkileri ve yaratıcı işbirliği için çalışmasını” diledi.
Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos’un Salı sabahı Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün Zirve Toplantısı’na katılacağı kaydedildi. Dışişleri Bakanı Avramopoulos ayrıca Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de bir araya geldi.
Azınlıkça Online®

Yorumlar kapatıldı.