İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya, Ermenistan’ın yanında olacak

Azeri Apa ajansına konuşan Rusya Kamu Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Evseyev, Rusya’nın, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanabilecek bir savaşta kenara çekilerek tarafsızlığını korumasının çok zor olduğunu dile getirdi. Rusya’nın Ermenistan’ın toprak bütünlüğünü koruma konusunda kararlı olduğuna dikkat çeken Evseyev, Azeri-Ermeni cephe hattındaki durumun giderek gerginleştiğini dile getirdi.

Rusyalı bir uzmanın görüşüne göre, Bakü-Erivan arasındaki olası bir çatışmada Rusya, Ermenistan’dan yana olabilir
Rus uzman Vladimir Evseyev, Rusya’nın olası Ermenistan-Azerbaycan savaşında tarafsız kalmasının çok zor olduğunu söyledi.
Azeri Apa ajansına konuşan Rusya Kamu Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Evseyev, Rusya’nın, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanabilecek bir savaşta kenara çekilerek tarafsızlığını korumasının çok zor olduğunu dile getirdi.
Rusya’nın Ermenistan’ın toprak bütünlüğünü koruma konusunda kararlı olduğuna dikkat çeken Evseyev, Azeri-Ermeni cephe hattındaki durumun giderek gerginleştiğini dile getirdi. İki ülke arasında kapsamlı bir çatışmanın patlak vermesinin an meselesi olduğunu ifade eden Rus uzman, bu durumun Rusya’yı da yakından ilgilendirdiğini ve olası bir savaşın -Ermenistan’ın toprak bütünlüğü gerçeksiyle- Rusya’ya da sıçrayacağını kaydetti.
Ermenistan’ın toprak kaybetmesi halinde Rusya’nın buna sessiz kalamayacağını dile getire Evseyev: “Rusya, Ermenistan’ın toprak bütünlüğünü koruma yükümlülüğünü üstlenmiştir. Bu nedenle, Azerbaycan ve Ermenistan arasında olabilecek savaş durumunda, Rusya’nın tarafsızlığını koruması zor olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=215846

Yorumlar kapatıldı.