İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bağış, ”İçimizde Alevi, sağcı, solcu, Sünni, Ermeni, Süryani de olacak.

Bağış, Türkiye’de farklı dönemlerin yaşandığını işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:”Birbirimizi değiştiremiyoruz. İçimizde Alevi, sağcı, solcu, Sünni, Ermeni, Süryani de olacak. Birbirimizi değiştirmek için harcayacağımız enerjiyi, birlikte ortak paydalarımızla neler üretebileceğimize harcamalıyız. İşte o zaman Türkiye kalkınıyor.”

***
Bağış, ”İçimizde Alevi, sağcı, solcu, Sünni, Ermeni, Süryani de olacak.
Birbirimizi değiştirmek için harcayacağımız enerjiyi neler üretebileceğimize harcamalıyız” dedi.
 İSTANBUL
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Küresel Sorunlar Platformu’nca Bilgi Üniversitesi’nin Santral yerleşkesinde düzenlenen ”Dış Politika Yaz Okulu”nun açılış dersinde yaptığı konuşmada, öğrencilerle siyasetteki tecrübelerini paylaştı.
Türkiye’nin AB sürecine ilişkin bilgiler de veren Bağış, yaz okulundan beklentilerinin öğrenciler arasında bir sinerji doğması olduğunu söyledi.
Bağış, AB’ye üye olup olmamanın çok önemli olmadığını, ancak AB standartlarının yakalanmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, ”Kişi başına düşen gelirimizden tutun ifade özgürlüğüne kadar, tükettiğimiz gıdanın hijyen standartlarından tutun çocuklarımızın oyuncaklarının güvenli olmasına kadar birçok konuda AB standartlarını uygulamamız gerekir. AB’nin ülkelerine ihtiyacımız yok, ama ilkelerine ihtiyacımız var. O ilkeleri Türkiye’de yavaş yavaş uygulamaya geçiriyoruz” diye konuştu.
Bağış, Türkiye’de farklı dönemlerin yaşandığını işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Birbirimizi değiştiremiyoruz. İçimizde Alevi, sağcı, solcu, Sünni, Ermeni, Süryani de olacak. Birbirimizi değiştirmek için harcayacağımız enerjiyi, birlikte ortak paydalarımızla neler üretebileceğimize harcamalıyız. İşte o zaman Türkiye kalkınıyor.”

Yorumlar kapatıldı.