İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Özcan: Ermeni tatlısı hazırlamış

MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan’ın, “Ermeni tatlısı hazırlamış” yazısı:Uzun zamandan beridir şehrimizde bir Ermeni merakı alıp başını gitmekte, kimileri siyaset olsun diye, kimileri de iş olsun diye bir Ermeni tatlısı hazırlamış, her sofraya getirip koyuyor… Hangi sebeple veya kimden-kimlerden talimatla şehrimizde ısrarla bir ermeni propagandası yapılıyor onu bilmek ve gereğini yapmak elbette ki kamunun vazifesidir. Biz işin bu tarafında değiliz. Ancak; insanların yüreklerindeki adalet terazisinin şaşmış olmasını, üzüntü ve şaşkınlıkla izlemekteyiz.

***
Eleştiri ve tenkitlere verdikleri cevaplarda birbirine yakın “Halkların Kardeşliği”, adeta bir yerden talimatlı cevaplara benzemekte, birbirini destekler mahiyette cevaplar olmaya devam etmekte ve bu iş böylece sürüp gitmektedir.
Halkların kardeşliği, belki hümanist bir bakış olabilir fakat gerçekte uygulanabilirliği olmayan bir kavramdır. Asıl ifade edilmesi gereken, “Halkların Dostluğu” olması gerekir. Meseleye bu pencereden bakmak en doğru bakış açısıdır…
Şehrimizde, Ermeni kardeşliğini! Her fırsatta dile getiren bir gurup, nedense, Ermenilerin işgâl ettiği Karabağ topraklarını dile getirmeyi hatırlayamaz, akıllarına Türk kardeşliğini bir türlü getiremezler.
Tarih ve kültür değerlerini bilmemeleri elbette ki bir eksikliktir, bunu tamamlamaları, doğru pencereden doğru manzarayı görmeleri gereken insanların, ısrarla tarih yanlışına devam etmeleri, yaşadıkları şehir ve devletin çıkarlarına aykırı hareketlerde ısrar etmeleri sanki bir merkezden talimatla hareket ettikleri kanaati oluşturmaktadır. Bu ısrar, her şeyden evvel tarihin kendisine yapılmış bir haksızlıktır.
Milletler mücadelesinin önemli bir bölümüne ev sahipliği yapmış ülkemiz, bin yıl öncesine kadar, büyük balık küçük balığı yutar felsefesinin işlediği bir yer iken, bizlerin varlığı ile birlikte küçüklerinde hak ve hukukunun korunduğunu göz ardı etmek, Türk milletinin tarihe sunduğu katkıyı reddetmek, işte buda tarihe hürmetsizliktir.
Hangi sebeple veya kimden-kimlerden talimatla şehrimizde ısrarla bir ermeni propagandası yapılıyor onu bilmek ve gereğini yapmak elbette ki kamunun vazifesidir. Biz işin bu tarafında değiliz.
Ancak; insanların yüreklerindeki adalet terazisinin şaşmış olmasını, üzüntü ve şaşkınlıkla izlemekteyiz. Karabağ’ı işgâl etmiş, katil ve katliamcı bir milleti, merhametli ve mazlum bir milletle yan yana getirmenin ancak bir akıl tutulması olabileceği düşüncesindeyiz, Allah herkese aklını başına alma iradesi versin.

Yorumlar kapatıldı.