İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diaspora “Soykırım Okulları” açmış

Ermeni diasporası, soykırım yalanlarını temellendirmek ve genç dimağlara kazıyabilmek için ABD’de özel okullar açıyor. Ermeni araştırmacı yazar Dro Kanayan reporter.am’da yayınlanan makalesinde soykırım okullarını tanıttı. “Ermeni Soykırımı’nın ve tarihin unutulacağını düşünen Ermeniler bu okullar varken rahat olsunlar” diyen yazar, yalanların öğretildiği okullarından övünçle bahsediyor.
5 yıl boyunca Albert Movsesian ve Tom Vartabedian ile canını dişine takarak her yolu deneyen Kanayan, ABD’de bazı okul müfredatlarına bu yalanları yerleştirebilmiş. Çabalarının devam ettiğini belirten yazar, farklı kiliselerden, yaş gruplarından ve farklı topluluklardan öğrencilere sözde Ermeni soykırımını ve Ermeni kültürünü öğretmeye çalıştıklarını ve başarılı da olduklarını dile getiriyor.

Kanayan makalesinde, görevini başarıyla gerçekleştirdiği 5 okulu da belirtiyor.
Wilmington High School: Bu okulda çabalar sonucunda öğrenciler sözde soykırımın 100. yıl anma faaliyetlerine katıldıkları ve posta kartları hazırladıkları belirtildi. Ayrıca Kongre üyelerine de mektup yazmaya hazırlanan öğrenciler, Kongreden sözde soykırımı tanımasını isteyecek.
Chelmsford High School: Okulda sözde soykırım hakkında yapılan sunumlardan sonra ciddi miktarda bağış toplandığı dile getiriliyor.
Haverhill High School: Anlatılanlardan çok etkilenen bir öğrencinin Yahudi Soykırımı ile sözde Ermeni soykırımını karşılaştıran bir araştırma yapacağı bildirildi.
Newton High School: İşitme engellilerin okuduğu bu okula da el atan diaspora, vücut dili ile sözde Ermeni soykırımını anlatıyor.
Daha pek çok aktivitelerle ABD’de faaliyet göstereceğini belirten yazar, bu yıl üniversite, kolej ve ortaokullarda da bu yalanları yayacağını dile getiriyor.
Ayrıca  Ermeni soykırımı eğitiminin insan eliyle ve sınırlı koşullarda yapılabildiğinden yakınan misyoner, bunun artık bir devlet politikası haline gelmesi gerektiğini ve her türlü eğitim kurumuna ulaşılabilmesi gerektiğini vurguluyor

http://www.timeturk.com/tr/2012/06/25/diaspora-soykirim-okullari-acmis.html

Yorumlar kapatıldı.