İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arsa da iade edildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Zeytinburnu’nda bulunan Surp Pırgiç Hastanesi’ne ait, hastane karşısında bulunan 48 bin 491 metrekarelik arsanın yüzde 10’luk kısmını iade etti. 1974 yılında, Vakıflar’a devredilen arsanın yüzde 90’ı Zeytinburnu Belediyesi tarafından 50 bin liraya aynı yıl satın alınmıştı. Arsanın tamamını geri alabilmek için girişimlerini sürdüreceklerini belirten Hastane Vakfı yetkilileri, şimdilik sadece 4 bin 632 metrekarelik bölümü alabildiklerini belirtti.

***
Hastane karşısında bulunan 48 bin 491 metrekarelik arsanın yüzde 10’luk kısmını iade etti
VATAN HABER MERKEZİ
AZINLIK Vakıflarına Ait Taşınmazların İadesiyle ilgili Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) yayımlanmasının ardından, vakıfların yaptığı başvurulardan biri daha kabul edildi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü, Zeytinburnu’nda bulunan Surp Pırgiç Hastanesi’ne ait, hastane karşısında bulunan 48 bin 491 metrekarelik arsanın yüzde 10’luk kısmını iade etti. 1974 yılında, Vakıflar’a devredilen arsanın yüzde 90’ı Zeytinburnu Belediyesi tarafından 50 bin liraya aynı yıl satın alınmıştı.
Arsanın tamamını geri alabilmek için girişimlerini sürdüreceklerini belirten Hastane Vakfı yetkilileri, şimdilik sadece 4 bin 632 metrekarelik bölümü alabildiklerini belirtti. Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi, Kazaz Artin Amira Bezciyan tarafından kurulmuştu. II. Mahmud’un mali ve kişisel danışmanı ve yakın dostu olan Bezciyan, zamanla Osmanlı Sarayı’nda Ermeni toplumunun temsilcisi de olmuştu. Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi de, yine II. Mahmut’un fermanı ile 1832 yılında kurulmuş, ancak inşaat ve donanım çalışmalarını tam olarak 31 Mayıs 1934 tarihinde tamamlayarak hizmet vermeye başlamıştı.

Yorumlar kapatıldı.