İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenice Kursuna Katılanlara Sertifika

Diyarbakır Sur Belediyesi’nin açtığı Ermenice dil kursu sona erdi. Kursta başarılı olan 27 kişiye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.Sur Kültür Evi’nde düzenlenen törende konuşan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, törene katılanları Türkçe, Kürtçe ve Ermenice “Hoş geldiniz” diyerek selamladı.”Bizimki denizde bir damladır. Bu tarihsel borcumuzun ödemesinin küçücük bir payıdır. Biz daha borcumuzu ödemeye devam edeceğiz. Ermeni Kilisesi’nin restorasyonunu yapıyoruz” diyen Demirbaş, farklı din, dil ve kültürlerin eşitçe yaşamasını istediklerini söyledi.

Surp Gragos Kilisesi Vakfı Başkanı Ergun Ayık ise, lisanın etnik toplulukların en önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek, şöyle dedi;
”Biz Ermeni toplumları olarak maalesef son yüzyılda hem yurt içinde hem yurt dışında diasporada bu problemle karşı karşıya bulunmaktayız. Sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da lisanımızın kaybolma ihtimali vardır. Bu konu ile ilgili toplumun ileri gelenleri çözüm yolu aramaktadırlar. Bu kursun sembolik olarak çok büyük bir önemi vardır.
Lisan olmasa bir toplumda kültür olmaz, edebiyat olmaz, tiyatro, müzik olmaz. Bunlar da bizim toplumumuzun önemli olan unsurlarındandır. Lisanımıza sahip çıkmazsak bu sadece bizim için değil, her toplum için çok kısa bir müddet sonra bu dediğim unsurlardan hiçbiri olmayacaktır.”
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise, Abdullah Demirbaş’ın çok dillilik için bedeller ödeyerek, görevden alınarak, hapse girerek, tekrar seçilip tekrar hapse girerek bir yanlışı düzeltmeye, topluma bir ışık olmaya çalıştığını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.