İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım kurbanları mirasçılarına verilecek tazminatlarda ödeme meblağı yeniden hesaplanacak

Mahkeme konuyu inceledikten sonra ödemelerin yeniden hesaplanması talimatını verdi. Ancak bu sadece tazminat ödeme karı alınan kişiler çerçevesinde geçerli. Sonuçta yaklaşık 2.176.587 milyon dolar 100 davacı arasında tekrar paylaştırılacak. Avukat Yeghiayan, komisyonun başvurularını reddetiği kişilere ilişkin talepleri tekrar değerlendirmeyeceği bilgisini de verdi.

***
Ermeni Soykırımı kurbanlarının mirasçılarına ödenecek tazminarta ilişkin «Glendale News» Amerikan gazetesinin verdiği habere ilişkin olarak Ermenistan Adalet Bakanlığı, ABD Mahkemesinde davada Ermeni tarafının avukatlığını yapan Vartkes Yeghiayan konuya ilişkin bir mektup aldı. Mektupta, davacıların konuya ilişkin taleplerinin karşılanmasında değerlendiren komisyonun  bazı hatalar işlediği dolayısıyla mahkemeye tekrar başvurduğunu bildirmekte.
Mahkeme konuyu inceledikten sonra ödemelerin yeniden hesaplanması talimatını verdi. Ancak bu sadece tazminat ödeme karı alınan kişiler çerçevesinde geçerli.
Sonuçta yaklaşık 2.176.587 milyon dolar 100 davacı arasında tekrar paylaştırılacak.
Avukat Yeghiayan, komisyonun başvurularını reddetiği kişilere ilişkin talepleri tekrar değerlendirmeyeceği bilgisini de verdi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.