İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız senatörden Hollande’a uyarı

Fransız senatör Jacques Mezard, bir televizyon programında yaptığı konuşmada Hollande’ın sözde Ermeni soykırımına ceza yasa tasarısını senatodan geçirmeye çalışması durumunda akıbetin aynı olacağını söyledi.

Mezard, Ermeni soykırım inkarına ceza tasarısını Anayasa komisyonuna taşıyan senatörlerin başında geliyordu. Jacques Mezard, François Hollande’ın seçim kampanyası sırasında vermiş olduğu sözlerin, anayasaya aykırı olmaları durumunda, bundan önceki cumhurbaşkanının almış olduğu anayasaya aykırı kararların akıbetine uğrayacağını söyledi. Mezard, “Yeni cumhurbaşkanı eğer yeni bir Ermeni kanunu çıkartmak isterse, bu tasarıya, bundan bir önceki tasarının başına gelenlerin aynısının gelecek” dedi.
Aldıkları kararlarda özgür olduklarını söyleyen Jacques Mezard’ın sözleri, aşırı milliyetçi Ermeni sitelerinde büyük yankı buldu. Fransa siyasi rejimine göre Ulusal mecliste alınan kanun tasarı kararları daha sonradan senatoya gönderiliyor ve senatoda yapılan inceleme ve oylamadan sonra karar olabiliyor. Fransa’da ulusal mecliste karar alabilecek salt çoğunluğu elde eden sosyalist partisi senatoda aynı rahatlığa sahip değil. Sol senatörlerin, sağ senatörlerden 6 fazla olmasına rağmen, fikir ayrılıkları nedeniyle hükümetin alabileceği bazı kararların senatoda takılma ihtimalinin fazla olduğuna işaret ediliyor.

Yorumlar kapatıldı.