İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kars’ta Ermeni ve Türk işadamları işbirliği yönünde ön mutabakatlara vardılar

NEWS.am muhabirinin Kars’tan vediği bilgiye göre; III. Ermeni-Türk İş Konferansı 16 Haziran’da çalışmalarına devam etti. 15 Haziran’da başlayan konferans çerçevesinde Ermeni ve Türk işadamları aktif temaslarda bulunmaktalar. Konferans çerçevesinde kimi Ermeni ve Türk işadamları işbirliği yönünde ön mutabakatlara vardılar.

Buluşmalarda, taraflara ortak işletmeler kurulmasında destek ve hukuki danışmanlık öneren Ermeni ve Türk İşadamları Bilgi ve Destek Merkezi (ICE) de hazır bulunmakta.
Konferans esnasında Ermenistan Sanayici ve İşadamları Birliği «Ermenistan-Türkiye İlişkilerinin Normalleşmesine Destek» Projesi koordinatörü Armen Melkonyan iki ülke arasında varolan ticaret hacmi ve sektörel portresine ilişkin bilgi verdi.
USAID  finansal desteğinde Avrasya İşbirliği Fonu, Ermenistan Sanayici ve İşadamları Birliği, Erivan Basın Kulübü ve ICHD tarafından organize  edilen III. Ermeni-Türk İş Konferansına Ermenistan ve Türkiye’den yaklaşık 70 işadamı katıldılar.
Katılımcılar daha çok inşaat, madencilik, kuyumculuk, tatlı su balıkçılığı, mobilya imalatı, turizm ve nakliyat sektörlerini temsil etmekteydi.
İlk ve ikinci Ermeni-Türk İş Konferansları 2011 yılının Temmuz ve Kasım aylarında Erivan’da gerçekleşti; konferanslara her iki ülkeden yaklaşşık 100 işadamı katıldı.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.