İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

1554 Suriyeli Ermenistan’a vatandaşlık için başvurdu

Son yıllarda Ermenistan vatandaşlığı için başvuran Suriyelilerin sayısı artıyor. Son 2 yıl ve 2012 yılının ilk çeyreği verilerine göre 5203 Suriyeli Ermenistan vatandaşlığı almak üzere başvuru yaptı. News.am muhabirine açıklama Ermenistan Pasaport ve Vize Dairesi Bşk. vekili Armen Hakobyan’dan geldi. Hakobyan bunların % 95’nin Ermeni kökenli olduğunu kaydetti.

Hakobyan’ın ifadesiyle sadece bu yıl esnasında 1554 Suriyeli Ermenistan’a vatandaşlık için başvurdu.
Suriye’deki gerilimli duruma ilişkin olarak son 5 ay esnasında bu ülkeden Ermenistan’a 5 iltica başvurusunda bulunuldu. Devlet Göç Ajansı Gn. Direktörü Gagik Yeganyan’ın NEWS.am’e verdiği bilgiye göre; esasta Ermenilerden olmak üzere 6 başvuru yapıldı.
Erivan Devlet Üniversitesi Arap sorunları uzmanı Arayik Harutyunyan’ın ifadesiyle Suriye’deki durumda gerilimin artması durumunda Ermeni toplumu temsilcilerinin iltica için ilk elde Ermenistan’a başvuracaklarını, bunların çoğunun Ermenistan’la bağları olduğunu ayrıca bir kısmının büyük bir Ermeni topluluğunun bulunduğu Lübnan’a gideceğini kaydetti.
Harutyunyan ″Son yıllarda Suriye Ermeni toplumu, siyasi krizin varlığından bağımsız olarak ülkeyi terk ettiklerinden tedricen azaldı. Suriyeli Ermenilerin önceliği Avrupa ve ABD’ye verme eğilimini dikkate alarak, krizin yükselmesi halinde Suriye’li Ermenilerin akışı bu yönde olur″ dedi.
NEWS.am Suriyede 60-70 bin Ermeninin yaşadığı ve bunun ülke toplam nüfusunun % 0.5’ne karşılık geldiğini bildirmişti.
News from Armenia – NEWS.am
  

Yorumlar kapatıldı.