İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kudüs Ermeni Patrikhanesi: İsrail Hükümeti Ermeni Soykırımının tanınması için ″yeşil ışık″ yaktı

Açıklama Knesset’teki görüşmede hazır bulunan Küdüs Ermeni Patrikhanesi temsilcisi Başepiskopos Aris Şirvanyan’an geldi. Şirvanyan açıklamasında ″Sadece bir grup karşı çıktı. Oylama yapılmadı. Konunun, konuya ilişkin açık görüşmeler gerçekleştiren Parlamento Eğitim Komisyonuna yollanmasına karar verildi″ dedi ve görüşmelerin ne zaman olacağının belli olmadığını da kaydetti.″

 *****
 12 Haziran’da İsrail Parlamentosu Knesset Genel Kurul Oturumunda, Ermeni Soykırımına ilişkin açık görüşmeler esnasında aralarında «Likud» temsilcisi de dahil olmak üzere 7 Grup Ermeni Soykırımının tanınması lehine görüş beyan ettiler. NEWS.am muhabirine açıklama Knesset’teki görüşmede hazır bulunan Küdüs Ermeni Patrikhanesi temsilcisi Başepiskopos Aris Şirvanyan’an geldi.
Şirvanyan açıklamasında ″Sadece bir grup karşı çıktı. Oylama yapılmadı. Konunun, konuya ilişkin açık görüşmeler gerçekleştiren  Parlamento Eğitim Komisyonuna yollanmasına karar verildi″ dedi ve görüşmelerin ne zaman olacağının belli olmadığını da kaydetti.
″Bu sefer Knesset’in Ermeni Soykırımını tanıması olasılığı ne kadar?″ sorusuna Aris Şirvanyan iyimser bir şekilde ″Çok yüksek. Bu kez herşey çok engelsiz ilerliyor ve umut verici. Bugünkü görüşme, Hükümetin ″yeşil ışık″ yaktığını, Ermeni Soykırımının tanınmasına  karşı olmadığını  ortaya koyuyor″ şeklinde yanıtladı.
Genel Kuruldaki görüşme insiyatifinin MEREZ Partisi milletvekili Zahava Galyon’dan geldiğini kaydedelim.
 News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.