İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail’den Türkiye’ye misilleme

Mavi Marmara baskınına ilişkin dört İsrailli komutana dava açılmasına tepki gösterilen İsrail’de parlamento (Knesset) Salı günü “Ermeni Soykırımı”nı görüşecek. 

TEL AVİV(ANKA)
Dokuz Türk’ün öldürüldüğü Mavi Marmara baskınına ilişkin dört İsrailli komutan hakkında müebbet talebiyle dava açılmasına tepki gösterilen İsrail’in Parlamentosu’nda (Knesset) Salı günü “Ermeni Soykırımı” konusunda bir görüşme yapılacak.
Haaretz gazetesine göre, Knesset Başkanı Reuven Rivlin, “Ermeni soykırımı” konusunda Salı günü kamuya açık bir görüşme yapılmasına izin vermeyi kararlaştırdı.
Bu arada, görüşmenin, Devlet Denetçi Kurumu’nca Mavi Marmara operasyonuna ilişkin raporunun yayımlanmasına bir gün kala gerçekleşeceğine de dikkat çekiliyor. Görüşmenin, solcu Meretz üyesi Zahava Gal-On’un talebi üzerine yapılacağına da dikkat çeken Haaretz, meselenin, daha sonra Knesset’in komitelerinden birinin gündemine de geleceğini kaydetti.
Haberde, Knesset’in yıllarca Türkiye ile ilişkilere zarar vermemek için “Ermeni soykırımı” konusunu ele almaktan kaçındığı belirtilerek “Son üç yılda ise, 97 yıl önce 1.5 milyon kadar Ermeni’nin Türkiye tarafından öldürülmesini ele alma kararlılığı, büyük ölçüde İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerdeki bozulma nedeniyle ortaya çıktı” denildi.
Gazetede Knesset’te “Ermeni soykırımı” konusunun ilk defa ele alınmayacağı belirtilirken konunun geçen Aralık ayında Eğitim Komisyonu’nda görüşüldüğü, bunun da bir “ilk” oluşturduğu anımsatıldı.

Yorumlar kapatıldı.