İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Vekili Sağ: Hassas Günlerden Geçiyoruz, Birlikte Dua Edelim

Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir araya gelmesinden dolayı memnun olduklarını söyleyen Sağ, “Aslında biz din adamları siyasetten uzak insanlarız. Buna karşın bizi yönetenlere her zaman dua ederiz. Çünkü tüm kutsal kitaplar ‘sizi yönetenler için dua edin’ der. Hükümetimizin çalışmalarından memnunuz. Ama isteğimiz ‘ana’ gibi olan bir anayasa hazırlamalarıdır.” dedi.

****
Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, çok hassas günlerin yaşanması sebebiyle tüm insanlığı dua etmeye davet etti.
Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, çok hassas günlerin yaşanması sebebiyle tüm insanlığı dua etmeye davet etti.
        Yusuf Sağ, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir araya gelmesinden dolayı memnun olduklarını söyleyen Sağ, “Aslında biz din adamları siyasetten uzak insanlarız. Buna karşın bizi yönetenlere her zaman dua ederiz. Çünkü tüm kutsal kitaplar ‘sizi yönetenler için dua edin’ der. Hükümetimizin çalışmalarından memnunuz. Ama isteğimiz ‘ana’ gibi olan bir anayasa hazırlamalarıdır.” dedi.
        Gazetecileri muma benzeten Sağ, çünkü mumum kendini yok etmesine rağmen ışığıyla dünyaları aydınlattığını belirtti. Sağ, “Mum kendini yok etme pahasına etrafına ışık saçar. Basın mensupları da öyledir. Kendilerinden ödün vererek objektif olarak öğrendiklerini bizlere iletirler. Ancak şunu basın mensuplarından rica ediyorum. Şu hassas günlerde lütfen barışa davet eden haberler yapsınlar. Hep güzel haberler hazırlasınlar.” diye konuştu.
        Türkiye’nin ve dünyanın çok hassas bir dönemden geçtiğinin altını çizen Patrik Genel Vekili Sağ, “Bugünlerde herkesi duaya davet ediyorum. Annelerin ağlamaması, genç kızların dul, çocukların yetim kalmamaları için dua edelim.” ifadelerini kullandı. Sağ, Sen Pierre Kilisesi ve Habib-i Neccar Camii’ni ziyaret ederek barış için dua edeceğini söyledi.
        Sağ, ayrıca Antakya Medeniyetler Korosu’nun başarısından dolayı Vali Lekesiz’i tebrik ederek, isteklerinin korunun Vatikan’da bir konser vermesi olduğunu iletti.
Vali Lekesiz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, misafirine ‘Hatay Kitabı’nı hediye etti. CİHAN

Yorumlar kapatıldı.