İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan-Türkiye: Medya Diyaloğu

Erivan’da 6 Haziran’da ″Ermeni-Türk Medya Diyaloğu Projesi″ çerçevesinde «Medya Diyaloğu: Ermenistan-Türkiye» kitabının tanıtımı gerçekleştirildi. Proje ″Internews Network″, Erivan Basın Kulübü, İstanbul Kültür Üniversitesi bünyesindeki Küresel Siyasi Eğilimler Merkezi (GPOT) ve CAM Stüdyouyla beraber ABD Dışişleri Bakanlığı ″Demokrasi, İnsan Hakları ve Çalışma Bürosu″ (DRL) desteğinde hayata geçirildi.Proje; Ermeni ve Türk gazetecilerin değişimi, 16 Ermeni ve Türk gazetyecinin otobüsle Ermenistan ve Trkiye’de seyahati, Erivan Basın Kulübü tarafından «Yerkir Media TV», Türkiye tarafından İMC Tv tarafından talk-showların yayınlanması ve Ermeni ve Türk öğrencilerin ortak film üretimi olmak üzere 4 etaptan oluştu.

Kitabın tanıtımı ″Internews Ermenistan″ Toplumsal Kuruluşu yöneticisi Nune Sarkisyan tarafından gerçekleştirildi, Sarkisyan yapılan çalışmalara ilişkin özet bilgi verdi.
Kitabın tanıtım etkinliğinde Avrasya İşbirliği Fonu «Ermeni-Türk İlişilerinin Normalleşmesine Destek» çerçevesinde Ermeni ve Türk gazetecilerin otobüs seyahatine katılan grup üyeleri de hazır bulundular. Etkinlikte geçen yılki otobüs seyahatine ilişkin hazırlanan film de izlendi.
«Medya Diyaloğu: Ermenistan-Türkiye» kitabında geçen yıl otobüs seyahatine katılan NEWS.am muhabirinin ″ Heyecanlı değilim, insanlık anıtını yıkıyorum, iş işte yapıyorum″ başlıklı makalesi de yer aldı.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.