İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan-Ermenistan Çatışması Hakkında Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan sınırında hassas ve kırılgan dengeler üzerinde oturan halihazır durumun devamının hiçbir tarafın çıkarına hizmet etmediğini, sadece yaraların derinleşmesine neden olduğunu kaydetti.

 ANKARA (ANKA) – Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan sınırında hassas ve kırılgan dengeler üzerinde oturan halihazır durumun devamının hiçbir tarafın çıkarına hizmet etmediğini, sadece yaraların derinleşmesine neden olduğunu kaydetti.
Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ile Ermenistan sınırındaki ateşkes ihlalinin ölümle sonuçlanmasının üzüntü verici olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, tarafından yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarındaki temas hattında meydana gelen ve ölümle sonuçlanan olayların iki ülkenin ortak sınırına sıçramış olmasının büyük üzüntü ve kaygıyla izlendiğine dikkat çekildi. Açıklamada, can kaybına yol açan üzüntü verici olayların Yukarı Karabağ sorunlarındaki çözümsüzlüğün doğurabileceği ciddi ve geri dönülmez sonuçlarının bir kere daha ortaya konulduğuna işaret edildi. Bölgede hassas ve kırılgan dengeler üzerinde oturan halihazır durumun devamının hiçbir tarafın çıkarına hizmet etmediğinin sadece yaraların derinleşmesine neden olduğunun belirtildiği açıklamada söyle denildi:
“İlgili tarafların sağduyulu davranmaya, kuvvet kullanımından kaçınmaya ve Yukarı Karabağ sorunun barışçı yollardan çözümü yönünde gerekli adımları atmaya yönelik çağrımızı yineliyoruz. Türkiye, bölgede tam ve kapsamlı normalleşme yönünde çabalarını çeşitli zeminlerde kararlılıkla sürdürecektir.” (ANKA)
(YE/ZHR)
YORUMLARINIZ
DR.X – 06.06.2012 16:12
Ermenistan gücüne,kuvetine bakmadan azerbaycan gibi güçlü bir ülkeye nasıl oluyorda,toprağına askerini sokup,kafa tutuyor,çekinmeden azeri askerlerini öldürüyor.Artık Azerbaycan Ruslara bile kafa tutacak kadar güçlü bir orduya sahip,dünya ülkelri,aslanı kediye boğdurmaya devem etmekten vaz geçmeli.Daha fazla beklenirse,o zaman hazar petrolleri için Azerbaycan işgal edilmeye kalkılır ki,bu vahim olur.Artık Erneistan ordusu kendi sınırlarına çekilmeli,karbağı sahibine terk etmeli.Yoksa,haçlı gurubun tepkisine rağmen, Ermenistan diye bir ülke kalmaz dünyada.
Şehit olan Azerbaycan askerlerine rahmet,yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Yorumlar kapatıldı.