İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni bakana İstanbul daveti

Servet Yanatma   

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) dönem başkanlığını üstlenen Türkiye, 26 Haziran’da İstanbul’da dışişleri bakanları seviyesinde bir toplantı düzenleyecek. Ankara toplantıya, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan’ı da davet etti. Nalbandyan’ın davete olumlu cevap vermesi bekleniyor. Türkiye, Erivan’da 2009’da yapılan zirveye dışişleri bakanı düzeyinde katılmıştı.

Türkiye, 26 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) zirvesine Ermenistan’ı davet etti. KEİ’nin kuruluşunun 20. yıldönümü vesilesiyle düzenlenecek zirveye hükümet başkanları ve dışişleri bakanları davet edildi. Ermenistan’dan katılımın dışişleri bakanı seviyesinde olması ve İstanbul’a Edward Nalbandyan’ın gelmesi bekleniyor. Yetkililer, henüz resmi teyidin gelmediğini ancak Nalbandyan’ın 2008’de KEİ çerçevesinde İstanbul’a geldiğini; Ali Babacan’ın da dışişleri bakanı olduğu dönemde yine KEİ zirvesi için Erivan’a gittiğini hatırlattı. Ziyaret, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini öngören sürecin sessizliğe büründüğü bir döneme denk geliyor.
Sırbistan’dan temmuz başında KEİ dönem başkanlığını devralacak olan Ankara, 26 Haziran’da üye ülkeleri bir araya getiriyor.
Not: Haberin devamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

Yorumlar kapatıldı.