İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yine Türkiye düşmanlığı!

Valerie Boyer, 10 Haziran’daki genel seçimler öncesinde yine ‘soykırım’ konusunu diline doladı… 400 Marsilyalı Ermeni aktivistler tarafından doldurulan salonda hitap eden Boyer, Anayasa Konseyi mensuplarını kanun tasarısını iptal ettikleri için affetmediğini belirterek, savaşın bitmediğini ve benzer bir yasa teklifinin kısa bir zamanda tekrar ulusal meclis gündemine getirilmesi için var gücüyle çalışacağını söyledi.

**********
Valerie Boyer, 10 Haziran’daki genel seçimler öncesinde yine ‘soykırım’ konusunu diline doladı
Fransa’da geçen kasım ayında sözde Ermeni soykırımını suç sayan ve bunu inkar edenlere para ve hapis cezası öngören yasa tasarısını hazırlayarak Türk-Fransız ilişkilerini kopma noktasına getiren Valerie Boyer, memleketi Marsilya’dan yeniden milletvekili seçilebilmek için “Türkiye” kartını kullanmaya başladı. Tasarının Anayasa Konseyi tarafından reddedilmesinin ardından büyük bir prestij kaybı yaşayan 39 yaşındaki Boyer, 10 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde, ASALA terör örgütünün avukatı ve Fransa siyasetinin en aktif Türk ve Türkiye karşıtı politikacısı Ermeni asıllı Patrick Deveciyan’ı kampanyasında kendisine destek vermesi için davet etti. Deveciyan önceki gün Marsilya 1’inci seçim bölgesinden tekrar milletvekili adayı olan Boyer’e olan desteğini göstermek için Marsilya’ya gitti. 800 bin nüfuslu şehirde Boyer hariç neredeyse tamamı Ermeni siyasi elitleri, Deveciyan’la birlikte ilk olarak kent merkezindeki sözde Ermeni soykırımı anıtına çelenk koydu. Ardından da Beumont kilisesinde Boyer’in seçim propagandası başladı. Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin en yakın danışmanlarından olan Deveciyan, yaptığı konuşmada Marsilyalı 80 bin Ermeni kökenli seçmene Türkiye üzerinden gözdağı verdi. Deveciyan, “İnanın bana, Türkiye seçimi çok yakından izleyecek. Boyer seçilemezse Türkiye mutlu olacak” dedi.
‘Savaş daha bitmedi’
400 Marsilyalı Ermeni aktivistler tarafından doldurulan salonda hitap eden Boyer, Anayasa Konseyi mensuplarını kanun tasarısını iptal ettikleri için affetmediğini belirterek, savaşın bitmediğini ve benzer bir yasa teklifinin kısa bir zamanda tekrar ulusal meclis gündemine getirilmesi için var gücüyle çalışacağını söyledi. Tasarının senatoda kabulünden sonra sevinç gözyaşları döken ve parlamento bahçesinde Ermeni siyasetçilerle birlikte şampanya patlatan Boyer, Anayasa Konseyi’nin tasarıyı reddetmesi sonrasında “Hayal kırıklığına uğradım” demişti. Boyer, milletvekili olmasının yanı sıra Marsilya belediye başkan yardımcılığı görevini de yürütüyor. Boyer, 2007 yılındaki seçimlerde Ermenilerin oyları sayesinde milletvekili seçilmiş, kampanyası sırasında siz verdiği gibi Ermeni tasarısını parlamentoya sunmuştu.
Marsilya’nın Ermeni kökenli Belediye Başkanı Didier Parakian seçim kampanyasında Boyer için, “Bizim Ermeni prensesimiz. Davamız için cesurca savaşıyor” dedi.

Yorumlar kapatıldı.