İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni diasporasına karşı Türk diasporası hamlesi

Hükümet daha organize bir ‘Türk Diasporası’ için ilk adımı atıyor. Yurtdışındaki 6 buçuk milyon Türk vatandaşın temsilcileri ilk defa Ankara’da bir araya gelecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın başlattığı girişim, hükümetin Ermeni Diasporası’nın benzeri bir ‘Türk Diasporası’ oluşturmak için ilk adımı olacak.Ankara’daki toplantıya yurtdışındaki vatandaşların temsilcisi olan 500 federasyon, dernek ve vakıf başkanı davet edildi. 

500 dernek ve federasyon
Bozdağ’ın evsahipliği yapacağı toplantılarda, yurtdışındaki Türklerin sorunlarının tespit edilerek çözüm önerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Ankara’daki toplantıya yurtdışındaki vatandaşların temsilcisi olan 500 federasyon, dernek ve vakıf başkanı davet edildi. Toplantılara ayrım yapılmaksızın bütün görüşleri temsil eden sivil toplum kuruluşu temsilcileri davet edildi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından organize edilen toplantılar Ankara Marriot Otel’de yapılacak. Ankara’da 7-8 Haziran’da yapılacak toplantılarda, yurtdışındaki Türk vatandaşlarının sorunları masaya yatırılırken, Türkiye’yi ilgilendiren     konularda ortak hareket edilmesinin yolları aranacak. Fransa’da gündeme gelen Ermeni soykırımı     iddiaları başta olmak üzere, Avrupa’da ar-tan ırkçılık, Türkiye’nin AB üyeliği, vizelerin kaldırılması ve İslamafobia gibi konularda ortak tavır belirlenmesi ve ortak hareket edilmesi konusunda stratejiler belirlenecek. “Türk diasporası”nın ilk adımı olacak toplantının periyodik olarak tekrarlanması planlanıyor. Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın açılış konuşmasını yapacağı toplantılarda bakanlar da gurbetçilerin temsilcileri ile bir araya gelecek. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç sorunları dinleyip bunlara çözüm arayacaklar.
Her ülke için ayrı strateji olacak
Bakanlar kendi alanlarıyla ilgili, her ülke için ayrı ayrı strateji planlaması yapma imkanı da bulacak. Yedi bakanın katlacağı iki günlük toplantıda yurtdışındaki vatandaşların eğitimden, ticarete, sosyal güvenlikten aile ve gençlik sorunlarına kadar birçok sorunu masaya yatırılacak.
YAKUP BULUT ANKARA

http://www.stargazete.com/politika/ermeni-diasporasina-karsi-turk-diasporasi-hamlesi/haber-598294

Yorumlar kapatıldı.