İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diaspora Bakanı, Britanya’lı Ermeni aydın Asatur Güzelyan’a «Khoren’li Movses» madalyonunu takdim etti

Ermenistan Diaspora Bakanı Hranuş Hakobyan, bugün 4 Haziran’da  Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Ermeni Matbaacılığının 500. Yılı vesilesiyle ve yayımcılığın gelişimi işlerine katkıları için Britanya’lı Ermeni yazar, gazeteci Asatur Güzelyan’a 23 Mayıs tarihli kararıyla tahsis edilen «Khoren’li Movses» madalyonunu takdim etti.

Diaspora Bakanlığı Basın Servisinden verilen bilgiye göre; Karabet oğlu Asatur Güzelyan 1932 yılında Türkiye’de doğdu. Halep Kilikyan Okulundan mezun oldu, daha sonra aynı okulda öğretmenlik yaptı. 1957 yılında Kalküta Ermeni Okulu Mütevelli Heyetinin daveti üzerine Madras’a gitti ve bu okulda eğitmen olarak görev yaptı. 1964 yılında ailesiyle beraber Londra’ya yerleşti. Birçok makale, öykü, edebi-tarihi araştırmanın sahibidir.
Bakan Hakobyan, Güzelyan için «…Büyük yurtsever A. Güzelyan hayatındaki 80 yılın önemli bir kısmını Ermeni tarihi, kültürü ve edebiyatına armağan etti»,  «…tüm edebi yaşamını Ermeni değerlerinin korunmasına adayan bir insan» ifadelerini kullandı.
Hakobyan, yüksek ödül için teşekkür etti.
A.Güzelyan’ın 27 Mart 2012’de Ermeni edebiyatı, kültürü, yeni neslin Ermeni değerleriyle eğitimi, Ermeni halkı ve Ermenistan’a 60 yıl hizmet etmesinden ötürü Ermenistan Diaspora Bakanlığı «William Saroyan» madalyonuyla da taltif edildiğini kaydedelim.

Yorumlar kapatıldı.