İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paris Ankara ile yeni sayfa açıyor

Kayhan Karaca

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ülkesinin Türkiye ile diyaloğun yeniden kurulmasına büyük önem verdiğini söyledi. Fabius, “Suriye, İran gibi diplomatik konularda büyük rol oynayan Türkiye ile ilişkileri düzeltmek önemlidir” dedi. Fabius, Cumhurbaşkanı François Hollande’ın “Ermeni soykırımını inkarın cezalandırılması” konusunda Ermeni diasporasına verdiği yeni yasal düzenleme sözü hakkındaki bir soruya ise “Bu konuda Anayasa Konseyi’nin kararını dikkate almak gerekecek. Söz verildi ama hukuksal zorluklar var” yanıtını verdi.

****
           
Kayhan KARACA
ntvmsnbc
Güncelleme: 13:55 TSİ 30 Mayıs. 2012 Çarşamba
Strasbourg – Le Monde gazetesine konuşan Fabius, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Chicago’daki NATO zirvesi sırasında “çok iyi bir görüşme yaptıklarını” vurgulayıp, “Ne olursa olsun, Suriye ve İran gibi diplomatik konularda ve ekonomik planda büyük rol oynayan Türkiye ile ilişkileri düzeltmek önemlidir” şeklinde konuştu.
Fabius, Cumhurbaşkanı François Hollande’ın “Ermeni soykırımını inkarın cezalandırılması” konusunda Ermeni diasporasına verdiği yeni yasal düzenleme sözü hakkındaki bir soruya ise “Bu konuda Anayasa Konseyi’nin kararını dikkate almak gerekecek. Söz verildi ama hukuksal zorluklar var” yanıtını verdi.
‘TÜRKİYE FRANSA’NIN ÖNEMLİ BİR ORTAĞI’
Fransız Dışişleri Bakanlığı da Türk-Fransız ilişkileri hakkındaki bir soruya, “Türkiye Fransa’nın ortağı ve önemli bir müttefikidir. İlişkilerimiz her alanda bugünden daha kuvvetli olmalıdır. Diyalog, güven ve karşılıklı saygı temeline oturtulmalıdır. Fransa Türkiye’yle ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak için tüm boyutların ele alındığı derin bir düşünme süreci başlatmaktadır. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki iyi ilişkilerin devamına da çok bağlıyız. Bu da elbette Türkiye’nin Avrupa Birliği üyesi devletlerin tamamıyla iyi ilişkiler içinde olmasını ve her biriyle yapıcı bir ruhla çalışmasını içerir” cevabını verdi.

Yorumlar kapatıldı.