İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nazarbayev, Rus Patrik Krill’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, ”4. Semavi ve Geleneksel Dinler Kongresi”ne katılmak için ülkeye gelen Rus Ortodoksları Patriği Krill’i kabul ederek, bir süre görüştü. 30’dan fazla ülkeden temsilcinin katılımıyla gerçekleşecek kongrede Patrik Krill’in de yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Nazarbayev, ”Ortodoks Kilisesi’nin saygın bir lideri olarak kongreye katılmanız bu forumun değerini artırmıştır” dedi. Kazakistan’dan 144 etnik ve dini grubun bir arada, barış içinde yaşadığına dikkati çeken Nazarbayev, toplumların, bozulmamaları ve ahlaki dejenerasyona uğramamaları için inanç ve maneviyatla güçlendirilmeleri gerektiğini kaydetti.

**********
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Krill’i kabul etti.
Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Krill’i kabul etti.
Cumhurbaşkanı Nazarbayev, ”4. Semavi ve Geleneksel Dinler Kongresi”ne katılmak için ülkeye gelen Rus Ortodoksları Patriği Krill’i kabul ederek, bir süre görüştü.
30’dan fazla ülkeden temsilcinin katılımıyla gerçekleşecek kongrede Patrik Krill’in de yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Nazarbayev, ”Ortodoks Kilisesi’nin saygın bir lideri olarak kongreye katılmanız bu forumun değerini artırmıştır” dedi.
Kazakistan’dan 144 etnik ve dini grubun bir arada, barış içinde yaşadığına dikkati çeken Nazarbayev, toplumların, bozulmamaları ve ahlaki dejenerasyona uğramamaları için inanç ve maneviyatla güçlendirilmeleri gerektiğini kaydetti.
Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Krill de semavi ve geleneksel dinlerin temsilcilerini Astana’da bir araya getirerek dünya barışı ve diyalog ortamının oluşması için yaptığı katkıdan dolayı Nazarbayev’e teşekkür etti.
Forumun sadece Kazakistan için değil, diğer devletler ve dini kuruluşlar için de yararlı olduğuna inandığını anlatan Krill, Kazakistan’ın, Sovyet sonrası ülkelere de örnek teşkil ettiğini söyledi.
Kazakistan nüfusunun yaklaşık yüzde 25’i Ortodoks Hristiyanlardan oluşuyor

http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=211794

Yorumlar kapatıldı.