İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’da Tarihe Özgürlük Derneği, ‘Soykırım İnkarına Ceza’yı Konuşacak

Başkanlığını Fransız tarihçi Pierre Nora’nın yaptığı ve farklı ülkelerden dünyadan 3 bin tarihçinin üyesi olduğu Tarihe Özgürlük Derneği, önümüzdeki ay sözde ‘Ermeni soykırımı’nı inkara ceza yasasının tekrar Fransız ulusal meclis gündemine gelmesinden endişe duyduğunu bildirdi. Dernek üyelerine gönderdiği bir elektronik iletide bu endişelerini dile getiren Pierre Nora, başkent Paris’te 2 Haziran’da yapılacak olağan toplantılarının gündemini “Ermeni kanunu’nun oluşturduğunu belirtti. (Garip olan bu sayın tarihçilerin Yahudi soykırımını inkarı yasaklayan Gayysot yasasına karşı çıkmamaları, daha da garibi soykırımın inkarı yasasında Ermeni sözü geçmediği halde yasayı Ermeni soykırımını inkar yasası olarak görmeleri. HYETERT)

****
Tarihe Özgürlük Derneği (liberte pour l’histoire) üyesi tarihçiler Fransa’da ‘Ermeni soykırımı inkarına ceza’ yasasının tekrar gündeme geleceğinden endişe duyulduğunu söyledi.
Tarihe Özgürlük Derneği (liberte pour l’histoire) üyesi tarihçiler Fransa’da ‘Ermeni soykırımı inkarına ceza’ yasasının tekrar gündeme geleceğinden endişe duyulduğunu söyledi.
Başkanlığını Fransız tarihçi Pierre Nora’nın yaptığı ve farklı ülkelerden dünyadan 3 bin tarihçinin üyesi olduğu Tarihe Özgürlük Derneği, önümüzdeki ay sözde ‘Ermeni soykırımı’nı inkara ceza yasasının tekrar Fransız ulusal meclis gündemine gelmesinden endişe duyduğunu bildirdi. Dernek üyelerine gönderdiği bir elektronik iletide bu endişelerini dile getiren Pierre Nora, başkent Paris’te 2 Haziran’da yapılacak olağan toplantılarının gündemini “Ermeni kanunu’nun oluşturduğunu belirtti. Fransa’da Cumhurbaşkanı seçilen Francois Hollande’ın, Haziran ayında yapılacak milletvekili seçimlerinden hemen sonra, “Ermeni soykırımı” ile ilgili, bu sefer anayasa konseyinden ret almayacak yeni bir metnin tekrar Ulusal Meclis gündemine getirileceği konusunda sözü olduğunu hatırlatan Pierre Nora, konuda uzman olan Avrupalı tarihçiler ve hukuk uzmanlarının bir araya geleceklerini belirtti.
Ermeni kanununa karşı olan Fransız hukukçu ve eski Adalet Bakanı Robert Badinter ile birlikte konu hakkında son durum değerlendirmesi yapacak olan Pierre Nora, AB çerçeve kanun tasarısı konusunda uzman olan İtalyan tarihçi Luigi Cajani’nin de çerçeve kanunu kendi ulusal kanunlarına uyduran AB ülkelerin neler yaptığı konusunda görüş bildireceğini açıkladı. Tarihe özgürlük derneğinin olağan senelik toplantısı Fransa’da yapılacak olan milletvekili seçimlerinden 1 hafta önce başkent Paris’te yapılacak.

Yorumlar kapatıldı.