İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan cumhurbaşkanı Cumhuriyet Gününü kutladı.

«Sevgili yurttaşlar! Cumhuriyet Günü bayramı vesilesiyle hepimizi kutluyorum. 28 Mayısa ilişkin çok konuşuldu ve söylendi. Eminim daha da konuşulacak. Ve bu doğal, zira bu uzunca bir süre beklediğimiz, asırlarca hayalini kurduğumuz, ve uğruna milletin en iyi evlatlarının kendini feda ettiği istisnai bir vakadır. O gün tarihin çarkını değiştirdik ve arzu edilir doğrultuda değiştirdik…

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan «Cumhuriyet Günü» vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. NEWS.am cumhurbaşkanının mesajını sunuyor:
«Sevgili yurttaşlar!
Cumhuriyet Günü bayramı vesilesiyle hepimizi kutluyorum.
28 Mayıs’a ilişkin çok konuşuldu ve söylendi. Eminim daha da konuşulacak. Ve bu doğal, zira bu uzunca bir süre beklediğimiz, asırlarca hayalini kurduğumuz, ve uğruna milletin en iyi evlatlarının kendini feda ettiği istisnai bir vakadır. O gün tarihin çarkını değiştirdik ve arzu edilir doğrultuda değiştirdik.
Gerçekte asırlara bedel  bu değişiklik, ancak daha önce yurtta yaşayan Emenilerin kendi toprağı üzerinde topluluk olarak değil devlet olarak yaşamısı gerektiğini anladığında, fedeyi birliği olarak değil ordu olarak savaşmak gerektiğini anladığında maneviyatımızda ve siyasi düşüncemizde gerçekleşmişti. Ermenistan olarak yaşamak ve mücadele etmek: Yeni maneviyat ve siyasal düşünce biçimi bu. Ve Mayıs kahramanlık muharebeleri işte ilk ilde bunlar üzerine bina olmuştu. 28 Mayıs’ta bizim düşünsel dünyamızda ve kavga meydanında gerçekleşen kaydedildi. Herşey umudunu kaybetmişlerin umutla dolmasıyla başladı, kendilerine inandılar ve Ermenistan ülkesine yönelik tutumlarını değişirdiler. 28 Mayıs benim için özellikle, o gün kendimize verdiğimiz takdiri değiştirmemizle kıymetlidir.
Dahası, parlak meydan muharebeleri ve siyasi bağımsızlık kararlılığı yabancıların da takdirini değiştirdi. 28 Mayıs’tan bir hafta önce çokları için siyasal faktör olarak Ermenistan yoktu ve Ermeniler yoktu. O gün biz bütün komşulara, uzak ve yakın dostlara ve düşmanlara, ″biz bölgede çok ciddi bir etmen olarak varız″ dedik.  O gün biz herkese ″biz varız ve olmamaya hazırlanmıyoruz, ve biz bir millet ve devletiz, menfaat ve amaçlarımız var, kendimizi , menfaatlerimizi  kararlılıkla savunacağız ve ulusal amaçların takipçisi olacağız″ dedik.
Diğer taraftan, ilan ettiğimiz cumhuriyet, en ilerici fikirleri, demokrasi ve hukukun o gün dünyada var olan en yüksek bariyerlerini  ilke edindi. Biz devlet olarak evrensel ve ulusal değerleri, bunların birbirinin tamamlayıcısı olduğuna emin olarak, şiar edindik.
Biz I. Cumhuriyeti  idealleştirme düşüncesinden uzağız. Bunun aynı zamanda açlık, salgın, göçmenler ve yarı çıplak yetimlerin ülkesi olduğunu unutmadık. Ancak bunlarla o daha kıymetli olmaktadır. 28 Mayıs’ta kadim bir halkı mahv olmaktan kurtarma misyonunu üstlenmiş yeni devlet yapısının temeli atıldı.
Ancak, tekrar ediyorum, en önemlisi gerçekleştirilmişti: manen ve siyaseten yeni Ermeni Ermenistan Cumhuriyeti yurttaşı doğmuştu.
Sevgili yurttaşlar!
Bu büyük bayram vesilesiyle sizi tekrar kutluyorum. Hepimize huzurlu çalışma ve devletin gururlu yurttaşına yaraşır bir karakter temenni ediyorum. Her zaman 28 Mayıs’ı hazırlamış kahramanların başarı ve hayallerine layık olmayı temenni ediyorum».
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/107156.html

Yorumlar kapatıldı.