İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Barthelemeos, Aziz Yuhanna’nın Evini Gezdi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ortodoks Hristiyanların en önemli azizlerinden sayılan Aziz Yuhanna’nın Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bulunan evini ziyaret ederek dua etti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ortodoks Hristiyanların en önemli azizlerinden sayılan Aziz Yuhanna’nın Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bulunan evini ziyaret ederek dua etti.
    Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı 1924 yılından önce eski Rumların yaşadığı tarihi konakları ve kiliseleri ile ünlü Mustafapaşa beldesinde restorasyonu tamamlanan 1600 yılında yapılmış Aios Nichole Manastırı’nın açılışına ve Bahar ayinine katılmak üzere Nevşehir’in Ürgüp ilçesine geldi. Burada ilk olarak Kayakapı Mahallesi’nde bulunan Ortodoks Hristiyanların en önemli azizlerinden sayılan Aziz Yuhanna’nın evini ziyaret ederek dua etti.
    Sonrasında ilçede bulunan kayadan oyma evlerden yapılma Karakuş El Sanatları Merkezi’ne geçen Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindeki heyet, öğle yemeği yedi. Yemek sonrasında Patrik Bartholomeos’e eski Mustafapaşa Belediye Başkanı Mustafa Özer tarafından altın ve gümüş kaplamalı, pırlanta taşlı asa hediye edildi.
    Patrik, El Sanatları Merkezi içerisinde hediyelik ve ziynet eşyası satılan bölümü de gezerek yetkililerden bilgi aldı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, daha sonra Mustafapaşa beldesine geçerek, Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen ‘Gönül Bağı Festivali’nin açılışına katılacak. Sonrasında bin 600 yılında kayadan oyma tekniği ile yapılan, uzun süre harabe halde kaldıktan sonra restore edilen Aios Nichole Manastırı’nı hizmete açacak ve geleneksel bahar ayinini yönetecek. CİHAN
Kaynak: Patrik Barthelemeos, Aziz Yuhanna’nın Evini Gezdi haberi

Yorumlar kapatıldı.