İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Toprak Satışıyla Ortaya Çıkan Yeni Tehlike

Ahmet Yavuz

Midyat’a Vatikan kolonisi! Yabancılara toprak satışı, Güneydoğu’da Büyük Asur Devleti idealindeki Nasturi, Süryani ve Asurileri harekete geçirdi. Türkiye aleyhine Stokholm, İsveç, Avustralya ve 3 ABD Eyaletinde Sözde Seyfo (kılıçtan geçirme) Soykırım Anıtı diken Büyük Asur lobisinin Avrupa ülkelerinin desteğiyle Türkiye’de özellikle Antakya, Urfa ve Mardin’de toprak alımı için harekete geçtiği bildirildi. (Bu da yeni paranoya olmalı. HYETERT)

Ahmet Yavuz
Dış baskılara boyun eğdiler
Geçen yıla kadar Avrupa’nın bir çok kentinde büyük yürüyüşler, gösteriler yapılarak Türkiye aleyhinde Mardin Midyat’ta yer alan ve Süryanilerce kutsal sayılan Mark Gabriel Manastırı’nın çevre arazilerinin ilhakı ile ilgili yargı süreci başlatıldığını hatırlatan Araştırmacı Doğan Bekin, tapu kayıtları olmamasına rağmen, AKP Hükümetinin dış baskılara boyun eğerek bu konuda da yanlış adımlar atmaya çalıştığını kaydetti. Bekin, 1928’de Şam’a nakledilen Süryani Patrikliğinin, 1.Zekka Iwas öncülüğünde Mardin’deki Deyru Zeferan’a getirilmeye çalışıldığını söyledi.
Konu ile ilgili olarak Milli Gazete’ye açıklamalarda bulunan Araştırmacı Yazar Doğan Bekin,  tarihte Güneydoğu’dan Musul’a kadar uzanan bölgede kurulmuş olan Büyük Asur Devletini yeniden canlandırmak isteyen Nasturi, Süryani ve Asurilerin büyük çalışmalar içine girdiklerini bildirdi.
Osmanlı döneminde toprakları 28 milyon metrekareye ulaşan ancak şu anda 875 bin metrekareye düşen ülke toprağının bu son çıkarılan yasayla birlikte bu sefer kuvvetle değil, parayla satın alma yoluna gidildiğini belirten Doğan Bekin, “Büyük İsrail devletinin kurulması için yapılan çalışmaları herkes bilmektedir. Ancak bunu tamamlayacak bir başka önemli faktör de Güneydoğu da Büyük Asur Devleti ile ilgili toprak satın alma ve toprakların el değiştirme süreci başlayacaktır” şeklinde konuştu.
Geçen yıla kadar Avrupa’nın bir çok kentinde büyük yürüyüşler, gösteriler yapılarak Türkiye aleyhinde Mardin Midyat’ta  yer alan ve Süryanilerce kutsal sayılan Mark Gabriel Manastırı’nın çevre arazilerinin ilhakı ile ilgili yargı süreci başlatıldığını hatırlatan Bekin, tapu kayıtları olmamasına rağmen, AKP Hükümetinin dış baskılara boyun eğerek bu konuda da yanlış adımlar atmaya çalıştığını kaydetti. Bekin, 1928’de Şam’a nakledilen Süryani Patrikliğinin,  Mardin’deki Deyru Zeferan’a getirilmeye çalışıldığını söyledi. Bekin; ilk patrik olan Mar Petrus’tan günümüze 121 patriğin başkanlık ettiği kilisenin şu anda Şam’da bulunan 122. patriği Moran Mar İğnatiyos I. Zekka Iwas öncülüğünde Mardin’deki Deyru Zeferan’a getirilmeyi çalışıldığı bilgisini verdi.
Seyfo Soykırım Anıtını Diktiler!
“Çevresindeki topraklar Mark Gabriel manastırına ait diyorlar. Fakat gerçekte Vatikan Benzeri bir Koloni kurmak istiyorlar” diyen Saadet Partisi GİK Üyesi Doğan Bekin, Avrupalı bir çok ülkenin bu projeyi desteklediğini belirterek şöyle konuştu: “Bu amaçlarına ulaşabilmek için NASTURİLER, SÜRYANİLER VE ASURİLER birleşerek Seyfo Soykırım Kuruluşunu Avrupa’da kurdular. Aynen Ermenilerin Soykırım iddiaları gibi İsveç Parlamentosundan karar çıkardılar. Stokholm’de ve Pariste  heykel dikildi. Avustralya da Sözde Seyfo Soykırım Anıtı dikildi. Birde Amerika’nın 3 eyaletinde Seyfo (Kılıçtan geçirme) Soykırım Anıtı dikildi. Osmanlı Devleti’nin 750 bin Süryani, Nasturi ve Asuri’yi soykırımdan geçirdiğini iddia ediyorlar” Bu kadar Asuri, Nasturi ve Süryani nüfusun o dönem olmadığına dikkat çeken Bekin, söz konusu iddia ve çalışmaların en az Ermeni Soykırım İddiası kadar Türkiye’nin başını ağrıtacağını dile getirdi.
En çok toprak alınan iller
Türkiye’de en çok toprak satılan iller arasında Hatay, Şanlıurfa ve Mardin’in yer almasının çok dikkat çekici olduğunu kaydeden Bekin, “Ak Parti Hükümet Yetkilileri ‘toprağı sırtında mı götürecek’ diyorlar. Sırtında götürmeyecekler ama tehlikeli ideallerini satın aldıkları bu topraklar üzerinde kuracaklar” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.