İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Sadece kapalı sınırların açılmasıyla karşılıklı güvene ulaşmak mümkün

Sadece kapalı sınırların açılması, birçok alanda işbirliğinin teşvikiyle karşılıklı güvene ulaşmak mümkün. Beyanat Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİÖ) 39. Parlamenterler Asamblesine yönelik Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın mesajıyla geldi. Sarkisyan’ın mesajını Cumhurbaşkanlığı ofisi Gn. Sekreteri Vigen Sarkisyan okudu.

Mesajda Ermenistan’ın uluslararası kuruluşların faaliyetlerini önemsediği belirtilerek «Bugün parlamenter diplomasi özellikle demokratik ilkelerin pekişmesi, insan haklarının korunması ve hukukun üstünlüğünün temini meseleleri olmak üzere devletlerarası ilişkilerde özgün bir yer işgal etmektedir. Parlamentolararası diyaloğun tesisi, benzeri değerlerin yayılması ve karşılıklı güven ortamını şekillenmesi için esaslı öneme sahiptir.» denmekte.
Mesajda şınlar da kaydedilmekte:
«Bütün bunlar bölgede tam bir işbirliğinin tesisi sayesinde kalıcı barış ve istikrarın tesisine ulaşmaya yardım etmektedir. Ermenistan sadece bölgesel işbirliğinin genişletilmesi, kapalı sınırların açılması, çok yönlü işbirliğinin teşvikiyle karşılıklı güvene ulaşmanın mümkün olduğu kanaatindedir, bu barış ve taviz yoluyla tüm sorunları çözmeye zemin oluşturur. KEİÖ Parlamenterler Asamblesinin rolü  bu bağlamda da önemsenmektedir.
Bizi siyasi diyaloğun derinleştirilmesi,ticari-ekonomik bağların genişletilmesi, halklarımızın esenliğinin teminine yönelik orak amaçlar birleştirmektedir. Ermenistan cumhuriyeti bu işbirliğinin derrinleştirilmesi yönünde adımlara teşebbüs etmeye devam edecek ve bölgede karşılıklı güven ortamının şekillenmesine yönelik her tür insiyatifi memnuniyetle karşılayacaktır.»
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.